Ilustracija / - UP
24/06/2024 u 10:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Tokom vikenda 48 saobraćajnih nezgoda: Zbog vožnje u pijanom stanju uhapšene 34 osobe

Tokom prethodnog vikenda, odnosno od 21. do 24. juna (petak, subota i nedjelja) na crnogorskim putevima evidentirano je 48 saobraćajnih nezgoda, u kojima je šest lica zadobilo teške, a 24 lica su zadobila lake tjelesne povrede.

- U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 149 prekršajnih prijava, izdali 1.180 prekršajnih naloga, privremeno oduzeli 17 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja, dok su lišili slobode 45 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja, saopšteno je iz Uprave policije.

Naime, 34 vozačasz zhapšena zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, a 11 vozača uhapšeno je zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci.

Od ukupnog broja lica lišenih slobode njih 11 je lišeno slobode u Podgorici, devet u Danilovgradu, po šest u Baru i u Nikšiću.

- Napominjemo i to da je od 15. juna do 15. septembra na snazi Naredba o privremenoj zabrani saobraćaja teretnih motornih vozila, autobusa i specijalnih putničkih vozila za stanovanje (tzv. kampera) na pojedinim dionicama puteva u Crnog Gori, a koji su taksativno i opisno navedeni u predmetnoj naredbi, navode iz Uprave policije.

Za 24 sata 20 saobraćajnih nezgoda

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. jun 2024 11:07