Duško Tankosić / - DUšKO TANASKOVIć NA SUđENJU FOTO: ŠIME ZELIć/PIXSELL
25/03/2024 u 14:26 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Za likvidaciju Vlaovića na Pagu srpskom državljaninu 19 godina zatvora

Državljanin Srbije Duško Tanasković osuđen je na 19 godina zatvora zbog ubistva Crnogorca Gorana Vlaovića, odlukom Županijskog suda u Zadru.

Tanasković je osuđen zbog događaja koji se desio 25. augusta 2022. godine, kada je ispred noćnog kluba u Zrću na otoku Pagu pucao u Gorana Vlaovića iz pištolja, prišavši mu s leđa i pucajući mu direktno u glavu. Duško Tanasković nije bio prisutan tokom izricanja presude.

Prema odluci sutkinjee Ane Brkić, Tanasković je oslobođen plaćanja troškova suđenja, pišu hrvatski mediji.

Vlaović je preminuo u kolima Hitne pomoći na putu za Zadar, a ubica je brzo uhapšen. Mediji su nakon događaja spekulisali da je riječ o sukobu između Škaljarskog i Kavačkog narko-klana iz Crne Gore.

Tokom suđenja, Tanasković je izjavio:

- Odlučio sam da se ne branim, ali mi je žao zbog mnogih loših djela koja sam počinio zbog bolesti - kazao je on.

Sud je čuo da ne postoje dokazi da je žrtva pripadala nekom od poznatih crnogorskih mafijaških klanova, te da je bio porodični čovjek s ženom i dvoje djece. Tanasković je na odmor došao u društvu prijatelja iz Novog Sada.

Tužilac Ivica Škara je tokom suđenja izjavio da je Vlaović pogođen hicem iz pištolja "glok" (Glock) 9 mm sa prigušivačem, ispaljenim sa manje od 5 centimetara sa desne strane iza uha. Prilikom pretresa šireg područja događaja, pronađene su stvari koje su pripadale Tanaskoviću, uključujući pištolj i tragove baruta na njegovim rukama.

Tanasković je tokom suđenja bio obezbijeđen pancirom, a u zatvoru je više puta pokušao progutati žilet. Županijski sud je tokom postupka čak osiguravao i policijske čamce radi bezbjednosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 11:03