BISTVA ŠĆEPANA ROGANOVIĆA / -/- FOTO: DAN, LICE MJESTA UBISTVA ŠĆEPANA ROGANOVIĆA
02/10/2023 u 10:14 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zbog ubistva Roganovića škaljarci pred sudom 12. oktobra: Među optuženima i Vukotić

Portal Dan je ranije objavljivao SKY komunikaciju za koji istražni organi sumnjaju da je vezana za dešavanja uoči, tokom i nakon ubistva Roganovića a koju su prema sumnjama komunicirali članovi škaljarskog klana

Pred podgoričkim Višim sudom za 12. oktobar planirana je kontrola optužnice povodom ubistva Novljanina Šćepana Roganovića, sazanje portal Dan.

Ubistvo Šćepana Roganovića: SDT zbog "SKY" proširilo istragu i naredilo nova hapšenja

Podsjećamo,  Specijalno državno tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv navodnih članova škaljarskog klana a za predmet povodom ubistva Šćepana Roganovića.  Među optuženima je i Igor Vukotić.

Panika u redovima škaljaraca: Nakon zločina u HN na SKY planirali ubistva svojih saradnika

Ubistvo Roganovića: Sud će provjeriti da li Ibrahimović lažira da je zaražen koronom

Slavko Radulović, Marko Radović i Miloš Gvozdenović saslušani su ranije u Specijalnom državnom tužilaštvu i nakon toga im je određeno zadržavanje. Za ovo ubistvo optuženi su Krsto Vujić, Igor Glavaš i Mili Bajramović I njima se sudi u osustvu jer se nalaze u bjekstvu. Zbog ubistva Roganovića, osim Vujića, Bajramovića i Glavaša osumnjileni su i Miloš Komar i Dino Ibrahimović. Kojima se takođe već sudi.

Škaljarci iz HN na “SKY”- ubistvo Roganovića: "Ne mogu ubijat dovijeka da bi zaradio”

Specijalno državno tužilaštvo procesuiralo je ranije pet lica koja je obuhvatilo proširenom istragom vezanom za ubistvo Šćepana Roganovića.

Proširena istraga povodom ubistva Roganovića: Uhapšenima određeno tužilačko zadržavanje

Ubistvo iz bezobzirne osvete

Podsjećamo, Šćepan Roganović je ubijen u Herceg Novom, na stepeništu kod Kanli kule 13. februara 2020. godine.

Na konferenciji Uprave policije i tužilaštva saopšteno je da je motiv ovog ubistva “bezobzirna osveta” I da žrtva nije bila označena kao bezbjednosno interesantno lice.

Za ovo ubistvo prvom optužnicom obuhvaćen je Krsto Vujić, Igor Glavaš i Mili Bajramovi.

Njima se sudi u osustvu jer se nalaze u bjekstvu.

Zbog ubistva Roganovića, osim Vujića, Bajramovića i Glavaša okrivljeni su i Miloš Komar i Dino Ibrahimović.

Kako portal Dan ranije objavio, SPO i SDT-u istražne radnje u ovom predmetu su proširene na osnovu "SKY" komunikacije koju je nadležnima dostavio EUROPOL a za koju se sumnja da su koristili i neki od optuženih za ubistvo Roganovića protiv kojih se već vodi sudski postupak.

Preko "SKY" slao poruke osumnjičenima: Igora Vukotića terete da јe ubici Roganovića pomogao u skrivanju

-Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv okrivljenih: I.V., S.R., M.G. i M.R., zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, a protiv  okrivljenog M.R. i zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija,  izvršenih tokom 2019. i 2020. godine, u Herceg Novom, u okviru kriminalne organizacije čiji je organizator V.K, protiv koga se već vodi postupak pred Višim sudom u Podgorici, za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i teško ubistvo oštećenog Š.R., u februaru 2020.godine- saopštio je ranije  portparol i specijalni državni tužilac Vukas Radonjić. 

Ubistvo Roganovića: Zbog odlaganja suđenja advokat kažnjen sa 1.000 eura

Podsjećamo, portal Dan je ranije objavljivao SKY komunikaciju za koji istražni organi sumnjaju da je vezana za dešavanja uoči, tokom i nakon ubistva Roganovića a koju su prema sumnjama komunicirali članovi škaljarskog klana i njihovi saradnici.

Služba Europola i nadležni organi Francuske u okviru razbijanja kriptovane “SKY” komunikacije otkrili su i poruke za koje se sumnja da su povezane sa ubistvom Šćepana Roganovića.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 23:33