Зоран Мрваљевић / - Приватна архива
01/10/2023 u 17:02 h
Željka Bojanić, Žana BojanićŽeljka Bojanić, Žana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zoran Mrvaljević napustio spuški zatvor

Mrvaljević je zatvor napustio na osnovu proteka roka za trajanje pritvora od tri i po godine po optužnici za koju još nema presude

Novljanin Zoran Mrvaljević, koji je prema evidenciji policije označen kao navodni član hercegnovskog ogranka škaljarskog klana, danas je napustio Istražni zatvor Spuž, saznaje portal Dan.

Mrvaljević je zatvor napustio na osnovu proteka roka za trajanje pritvora od tri i po godine po optužnici za koju još nema presude. O ovim osnovama ukidanja  pritvora portal Dan je danas objavio tekst. (link ispod).

ISTIČE ROK - Pripadnici klanova tri i po godine bez presuda: Sudstvo opterećeno, zatvorske sobe popunjene

Podsjećamo, njemu  se sudi u postupku povodm optužbi za planiranje izvršenja više krivičnih djela.

Mrvaljević uskoro na slobodi: Svjedoka saslušavaju pod posebnim režimom

- Zoran Mrvaljević je neometano napustio spuški zatvora. Bez problema je prošao procedure i provjere u CB Podgorica i CB Herceg Novi. On je sad slobodan građanin - kazao je u izjavi za portal Dan njegov advokat Ognjen Radić.

Prema navodima optužnice, Zoran Mrvaljević je 2016. godine formirao kriminalnu organizaciju čiji je član 2019. godine postao i Milan Kankaraš.

On tvrdi da je Mrvaljeviću i Vujiću javljao gdje se nalaze Roganovići u periodu kada je Vladimir Roganović trebalo da izađe iz zatvora.

- Mrva je kazao da krivi Nemanju Zurovca za sve i ponudio mi kilo kokaina za informaciju gdje je Zurovac. Rekao sam mu da ne znam. Mrva je kazao da se ne boji Roganovića jer i da ga ubiju ima ko će ga osvetiti. Nakon pokušaja ubistva Duška Roganovića 2017, Roganovići smišljaju kako da ubiju Mrvaljevića i Vujića – ispričao je Kankaraš u istrazi.

On tvrdi da je Krsto Vujić naredio da se prati kretanje Šćepana Roganovića, a praćeni su i Vladimir i Niko Roganović.

Nakon likvidacije Vladimira Roganovića, kako tvrdi Kankaraš, ova grupa je zbog pojačanih kontrola hercegnovske policije na kratko obustavila aktivnosti na pripremi ubistva Šćepana Roganovića.

Dodao je da se  nakon toga javio Mrvaljević i pitao za Zurovca.

-Kazao je da je on sljedeća meta i za njegovo ubistvo mi ponudio 40.000 eura i kilo kokaina – kazao je svjedok saradnik tužiocu.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 19:28