/ -DRAGAN MIJATOVIC
24/09/2024 u 13:17 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Abdić: Glas mladih vredniji od suvog zlata

Odlučio sam da stanem na čelo liste koju čine i sjajni mladi ljudi, na koje sam izuzetno ponosan, jer su u vremenu ove i ovakve političke nestabilnosti, kad se trguje svim i svačim, zajedno sa svima vama, pokazali šta znači imati kičmu, poručio je Nermin Abdić, nosilac liste "I riječju i djelom - dr Nermin Abdić".

On je na panel diskusiji, na temu „Šanse i ograničenja – perspektiva mladih u Podgorici”, koju je organizovao Savjet mladih Demokratske partije socijalista, poručio da je glas mladih njemu vredniji od savoga zlata. 

– Imam svijest o tome šta znači kad ti u ovakvom momentu jedan mladi čovjek, sa svim svojim dilemama, pokloni povjerenje i da legitimitet da ja budem taj koji će, zajedno sa ovim mladim ljudima, donositi odluke o njegovoj odnosno vašoj budućnosti – naveo je Abdić, poručujući da pasivnost nije i ne smije biti opcija za mlade ljude.

Abdić je pitao mlade da li im se sviđa Podgorica, u kojoj ih ispred zgrada dočekuju brda smeća i pacovi koji osvajaju teritoriju glavnog grada.

– Podgorica u kojoj vas odlazak u bioskop s drugom ili drugaricom košta 30-ak eura, a da ne pričamo o cijenama pića uz koja nazdravljamo u noćnom provodu? Znam da među vama sigurno ima onih koji su se osamostalili, koji znaju koliko je život danas u Podgorici uz prosječnu zaradu skup. Isto tako, znam da među vama ima onih koji žele da se osamostale, a ne mogu, jer za rentiranje stana danas treba najmanje jedna minimalna zarada. Sviđa li vam se Podgorica u kojoj se uništava sport kao brend grada – naveo je Abdić. 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
NERMIN ABDIĆDPS
24. septembar 2024 13:18