/ -
11/09/2024 u 15:31 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Abdić: Kupićemo 40 autobusa

Jedan od ključnih problema sa kojima će se uprava Glavnog grada suočiti nakon preuzimanja vlasti 29. septembra je pitanje saobraćajnih gužvi koje, gotovo iz mjeseca u mjesec, sve više opterećuje redovno funkcionisanje i kvalitet života građana Podgorice, poručio je Nermin Abdić, nosilac liste "I riječju i djelom dr Nermin Abdić".

– Pokazali smo u prethodnom periodu da smo spremni da se suočimo sa ovim problemom, kako kroz nabavku novih vozila za potrebe obavljanja gradskog prevoza, tako i kroz unapređenje kompletne saobraćajne infrastrukture. Vrijeme je da se ovaj problem sada riješi trajno i to na način što ćemo obezbijediti besplatan gradski prevoz za sve građane Podgorice i na taj način direktno uticati na mijenjanje navika naših sugrađana i aktivnije korišćenje gradskog prevoza. Nabavićemo novih 40 autobusa, pa će gradsko preduzeće koje obavlja linijski prevoz sa 80 novih vozila biti jedno od najsavremenijih u regionu. Istovremeno, veći broj vozila omogućiće učestalije polaske sa svih gradskih stanica na pet do sedam minuta – naveo je Abdić. 

Kako bismo prevoz učinili što pouzdanijim i pristupačnijim, kako navodi Abdić, nastaviće sa unapređenjem infrastrukture kroz obnovu autobuskih stajališta i pratećih info led tabli.

– Pokazali smo da iza nas ne stoje samo riječi, već i djela, nakon 29. septembra nastavljamo da vodimo Podgoricu putem razvoja i prosperiteta. I rjiječju i djelom – poručuje Abdić. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 11:28