Alisa Džaferadžović / -PES-DEMOKRATE
20/09/2024 u 12:49 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Alisa Džaferadžović: Kreiraćemo kancelariju za ravnopravnost

Samo dobrim praksama kojima se jača socijalna kohezija i zajedništvo među građanima, Podgorica može postati grad u kome svi imamo jednake šanse za sretan i dostojanstven život, saopštila je Alisa Džaferadžović, kandidatkinja za odbornicu na listi "Evropa sad - Demokrate - Još Jače - prof. dr Saša Mujović".

Kada svi imaju jednake mogućnosti i prilike, kako navodi Džaferadžović, društvo postaje jače, otpornije i sposobnije da se suoči sa svim izazovima, ali i da se ubrzano razvija i napreduje.

– Naša posvećenost uključuje podršku ranjivim grupama u njihovim svakodnevnim izazovima. Povećaćemo broj objekata i gradskih površina sa pristupom za osobe sa invaliditetom, kako bismo obezbijedili jednake mogućnosti za sve. Takođe, bićemo posvećeni implementaciji socijalne inkluzivnosti prilikom zapošljavanja u upravi Grada, ne narušavajući meritokratiju. Kreiraćemo kancelariju i program za ravnopravnost, čime ćemo principom dvosmjerne integracije pomoći u smanjenju diskriminacije prema marginalizovanim grupama – ističe Džaferadžović.

Džaferović navodi da Podgoričani znaju da im mogu vjerovati jer iza njih stoje vidljivi i mjerljivi rezultati.

– Upravo ti rezultati su najveća garancija građanima Podgorice da naš tim radi isključivo u njihovom interesu. Ne zanimaju nas političke kalkulacije dirigovane od strane raznih interesnih grupacija koje pokušavaju svim silama da ožive bivši režim. Nas zanima isključivo interes svih građana i rad u korist opšteg dobra. Zato su svi naši planovi i programi koje sprovodimo usmjereni na benefite za građane, a ne za tajkune. Zato su na našoj listi uspješni i sposobni ljudi, a ne učesnici raznih afera i kompromitovane ličnosti koje su, godinama, omogućavale i podržavale pljačku države i unižavanje građana. Sa takvim praksama je gotovo. I na predstojećim izborima, građani će im to jasno staviti do znanja – navodi Džaferadžović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 12:49