Sa presa koalicije ”Za budućnost Podgorice - grad svih nas” / foto: Lazar Ružić, Dan
29/09/2024 u 22:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Borovinić Bojović: Pozvaćemo Mujovića i Rakčevića na dogovor

Koalicija „Za budućnost Podgorice“ pozvaće lidere liste Za bolju Podgoricu i koalicije Pokreta Evropa sad i Demokrata, na razgovor o formiranju vlasti u Glavnom gradu, poručila je nositeljka liste te koalicije Jelena Borovinić Bojović.

Ona je kazala da je koalicije "Za budućnost Crne Gore", ostvarila veliku pobjedu na izborima u Podgorici i, kako je kazala, odbranila slobodu osvojenu 30. avgusta 2020. godine.

- Ovo je velika pobjeda i važan dan za Podgoricu kada su građani prepoznali naš program i poruke koje su se odnosile na stabilnost, temeljnost i na značaj razvoja i napretka Podgorice kao prijestonice evropske i demokratske Crne Gore - kazala je Borovinić Bojović.

Prema njenim riječima, ovo je i veliki dan za koaliciju „Za budućnost Podgorice“.

- Ovo je dan kada ćemo pozvati koalicione partnere iz Vlade na dogovor, Sašu Mujovića i Luku Rakčevića - rekla je Borovinić Bojović, dodajući da su njihov fokus bili i ostali građani Podgorice.

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević ocijenio je da je koalicije „Za budućnost Podgorice“ postigla dobar rezultat.

On je zahvalio svim građanima koji su u izbornom danu "punom pritisaka i kotroverzi" dali podršku njihovoj koaliciji.

- Moram da primijetim da je Demokratska partija socijalista (DPS) ostvarila rezultat koji je direktna posljedica svađa pojedinih političkih subjekata koji su nastali iz većine od 30. avgusta 2020. godine - rekao je Knežević.

(VIDEO) Borovinić Bojović: Partneri će nam biti političke strukture koje su u Vladi


Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić kazao je da zastupaju politiku pomirenja.
- Mi koji smo pobijedili 30. avgusta moramo biti složni. Mi nosimo politiku koja je dobra za sve građane. Poštovani građani, sve vam je jasno. Koalicija ‘Za budućnost Crne Gore‘ ima planove kako da prevaziđemo probleme. Prvi korak je da formiramo vlast u Podgorici. Želim sreću Jeleni Borovinić Bojović, Luki Rakčeviću, Saši Mujoviću. Dali smo obećanja, moraju da se ispune. Naša politika je jasna - naša politika je politika za sve - poručio je Mandić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
29. septembar 2024 23:54