/ - DAN
18/06/2023 u 21:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đeljošaj: Spoljna politika da ostane ista, važno je ko će voditi bezbjednosni sektor

Za Albanski forum će, kako je kazao, biti jako važan i program nove vlade

Nosilac liste Albanskog foruma Nik Đeljošaj rekao je za TVCG da spoljna politika Crne Gore treba da ostane ono što jeste i od toga, što se tiče manjinskih stranaka, neće biti odstupanja u pregovorima od formiranja vlade.

- Siguran da će još biti partija nacionalnih manjina koje će zajedno sa Albanskim forumom i HGI razgovarati o formiranju nove vlade. Vidjećemo to narednih dana, ali da će biti biće. Principi su osnovni, a to je da smo okrenuti onome što su dostignuća države Crne Gore, da spoljna politika ostane ono što jeste i od toga nećemo nikada odstupiti - kazao je Đeljošaj.

Za Albanski forum će, kako je kazao, biti jako važan program te vlade.

- Biće jako važno ko će voditi onim što je krucijalno za državu Crnu Goru, bezbjednosni sektor jer smo NATO članica, jer mislim da treba da učvrstimo saradnju okviru NATO-a, a važno je za albanske a vjerujem i druge manjinske partije nastavak dobre saradnje sa SAD - poručio je on.

Đeljošaj je istakao da će oni oko tih osnovnih principa nastupiti jedinstveno, i da će na osnovu tih prinicpa biti donijeta odluka da li će oni biti dio vlasti ili opozicije.

Kazao je da tužilaštvo treba da preduzme sve da ispita navode u vezi sa aferom Do Kvon.

- Bez 2/3 ili 3/5 podrške u Skupštini većina institucija ostaće u stanju u kakvom je sad. To neće biti dobro, uvijek je legitimna ona opcija matematičke većine ali kako bi bila uspješnija ta vlada treba da se ide ka tom cilju - kazao je Đeljošaj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 09:10