/ -
10/09/2024 u 17:27 h
N.S.-M.L.V.N.S.-M.L.V.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

DPS obećao panoramsku žičaru od kasarne "Morača" do Trijepča

Nakon pobjede 29. septembra građani Podgorice imaće besplatan javni prevoz, besplatan vrtić za sve mališane, 350 miliona investicija za četiri godine, panoramsku žičaru kao glavnu turističku atrakciju, 40 novih autobusa i gradski planetarijum, najavio je Nermin Abdić, nosilac liste "I riječju i djelom - dr Nermin Abdić".

On je građanima obećao vodu, grad bez smeća... 

– Nikada se neće više desiti da naš brend Podgorice, Fudbalski klub Budućnost, igra utaknice mimo stadiona, jer ćemo održavati travnatu podlogu na stadionu. Naš program ima sedam cijelina. To je ekonomija i preduzetništvo, kapitalni i infrastrukturni projekti, saobraćaj, socijalna politika i osobe sa invaliditetom, higijena grada i zaštita životne sredine, digitalni grad, mladi, kultura i sport – poručio je Abdić na predstavljanju liste. 

Kandidat za odbornika Andrija Klikovac je naveo da će se DPS  "potruditi da u prvih 365 dana mandata Podgorica dobije prvu veliku stranu investiciju koja će biti u biznis zoni na teritoriji glavnog grada".

– U sklopu biznis zone želimo izgraditi brojne sadržaje, prestižne hotele, želimo izgraditi logističko-distributivne centre, proizvodne pogone, ali takođe i bolnicu koja je prijeko potrebna Podgorici. U naredne četiri godine izdvojit ćemo 12 miliona eura, godišnje oko tri miliona eura za ovu vrstu direkte podrške malom i srednjem preduzetništvu, odnosno da ta podrška bude za oko 200 posto veća nego što je ona u ovoj godini. Umanjićemo visinu komunalne nadoknade za one stambene objekte koji se nalaze u prigradskim naseljima glavnog grada - rekao je Klikovac. 

Kandidat za odbornika Vladan Arsović najavio je panoramsku žičaru od kasarne "Morača" do Malog Brda pa dalje do Brda Trijebač.

– Mogu da kažem da je to samo za sada naša ideja, da će se u narednom periodu uraditi idejno rješenje i krenuti nakon 29. septembra u realizaciju te priče. Takođe, moramo ući u izmjenu Zakona o legalizaciji objekata, moramo to uraditi da bi insistirali dalje da legalizacija ne zavisi od važećih planskih dokumenata, da svaki objekat možemo da legalizujemo osim one objekte koji spadaju u teritorijalno zaštićenim zonama odnosno na infrastrukturnim koridorima. Obećavamo da ćemo u narednom periodu uraditi i ostale faze, kao što je širenje kanalizacione mreže za određena naselja, kao što su Vranići, Tološi, Donja i Gornja Gorica – naveo je Arsović. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 18:57