FORCA, logo / - FORCA, LOGO
09/04/2023 u 12:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Forca i Demokratska partija potpisali sporazum zajedničkom o nastupu na izborima

Potpusan sporazum za parlamentarne izbore 2023. godine između Nove Demokratske Snage Forca i Demokratske partije

Prepoznajući značaj predstavljanja albanskog naroda i diskriminaciju izbornim zakonom koju Albanci nemaju sa zagarantovanim poslaničkim mestima u Skupštini Crne Gore, dogovorili smo se da za predstojeće parlamentarne izbore koji će se održati 11. juna ove godine nastupimo zajedno pa smo potpisali koalicioni sporazum, saopštile se FORCA i Demokratska partija.

- Svrha i političko djelovanje je osmišljavanje zajedničke platforme za unapređenje položaja Albanaca u Crnoj Gori u svim sferama života, sa posebnim akcentom na ekonomski razvoj područja u kojima žive Albanci, uz kvalitetno obrazovanje i proporcionalnu zastupljenost Albanaca u administraciji Crne Gore - ističu u saopštenju.

Takođe, dodaju, najveći značaj ima zaštita njihovih kolektivnih i individualnih prava, kao i zaštita ili promocija kulturnog nasljeđa.

- Svjesni smo da prethodne vlade nisu pokazale političku volju da razvijaju područja u kojima žive Albanci, koja imaju najveći razvojni potencijal u Crnoj Gori, već su ostala kao najnerazvijenija područja. Koalicija Forca-PD je potpuno otvorena za saradnju sa drugim političkim partijama od Ulcinja do Rožaja i bićemo odlučujuća lista za saradnju sa novom vladom koja će nastati voljom građana Crne Gore - zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 20:31