/ - SEP
24/09/2024 u 12:18 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ilija Mugoša: U Ulici Josipa Broza Tita moramo staviti kružni tok

Kod supermarketa Voli u Ulici Josipa Broza Tita moramo staviti kružni tok zbog ljudi koji se ovdje kreću polukružno i dovode u opasnost sve učesnike u saobraćaju, saopšito je Ilija Mugoša, nosilac liste "Vrijeme je za red – Stranka evropskog progresa – Duško Marković".

Mugoša se provozao ulicama Podgorice svjedočeći iz prve ruke o katastrofalnom stanju gradskih saobraćajnica.

Vožnja bulevarima Veljka Vlahovića i Pera Ćetkovića, Moskovskom i brojnim drugim ulicama opterećenim gustim saobraćajem potvrdila je neophodnost hitnih mjera iz programa Uredimo Podgoricu.

– Saobraćaj koji je trenutno jedan od najvećih problema grada riješićemo kroz tri glavna smjera - prvo moramo uvesti savremena saobraćajna rješenja poput pametnih semafora, adekvatnih kružnih tokova i signalizacije za rasterećivanje saobraćaja u centru grada, a zatim i izgraditi parkirališta, kako u centru, tako i u kvartovima gdje je potrebno da omogućimo građanima alternativu parkiranja na ulicama i zagušivanje prometa – rekao je Ilija Mugoša.

On je naveo da uz uređenje saobraćaja u gradu, moraju brinuti i o obnovi i održavanje lokalnih puteva u prigradskim naseljima i ruralnim područjima.

– Uz uređenje saobraćajnica, moramo ostvariti dugoročni, strateški cilj svakog evropskog grada, a to je smanjenje saobraćajnog opterećenja gradskog centra. To ćemo uraditi obezbjeđivanjem kvalitetnog, pouzdanog i tačnog gradskog javnog prevoza, besplatnog za penzionere i socijalno ugrožene grupe, te na taj način motivisati građane da češće svakodnevno koriste klimatizovane i čiste autobuse koji pružaju adekvatnu alternativu vožnji autom – zaključio je Ilija Mugoša.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. septembar 2024 12:19