/ -
21/09/2024 u 12:31 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Jelena Knežević: Podgorici potrebna bolnica

Stranka evropskog progresa će, nakon što na izborima 29. septembra bude u prilici, inicirati ili pokrenuti više projekata čiji je cilj kvalitetnija i efikasnija zdravstvena zaštita građana, bolja briga o starima i o djeci s teškoćama u razvoju, a najvažiniji projekat u ovoj oblasti je nova bolnica u gradu.

– Opšta bolnica Podgorica imala bi dva osnovna cilja. Prvi cilj je rasterećenje Kliničkog centra koji treba konačno da počne funkcionisati kao tercijani nivo zdravstvene zaštite. A drugi je da vi, dragi sugrađani, dobijete pravovremene, adekvatne, kvalitetne preglede. Zato ćemo insistirati na izgradnji opšte bolnice Podgorica – poručila je Jelena Knežević, kandidatkinja za odbornicu.

Stranka evropskog progresa je programom definisala i mjere za povećanje pomoći djeci sa teškoćama u razvoju.

– Alarmantan je podatak da je ove godine 628-oro djece ostalo uskraćeno za upisu prvi razred osnovne škole zbog govornih barijera. Ne smijemo nikako žmuriti pred ovim alarmantnim problemom. Snaga i moć jedne zemlje mjeri se prema tome koliko se izdvaja za zdravstvenu njegu njenih građana, i za djecu. Nažalost, svjedoci smo da se za djecu vrlo malo izdvaja, naročito za djecu koja su ometena u razvoju. Stoga ćemo osnažiti postojeće centre. Dovešćemo edukovani kadar – logopede, defektologe i terapeute – a roditeljima te djece pružaćemo psihološku podršku. Jer, samo tako ćemo imati stabilne porodice koje će biti stub demokratskog društva kojem mi težimo – poručila je Jelena Knežević. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. septembar 2024 12:31