Evropa sad i Demokrate ”Još jače” Saša Mujović Olivera Injac Danilo Šaranović i Milojko Spajić / - M.VUJISIć
14/09/2024 u 14:55 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

"Još jače (PES-DCG)”: Fotografija Abdića i Drešaja ukazuje koliko se DPS reformisao

- Da je DPS ostao političko krilo mafije govori činjenica da se niko od sadašnjih funkcionera DPS-a nije distancirao od članova najvećih kriminalnih gangova - poručuju iz koalicije Još jače.

Zato fotografija Abdića i Drešaja ukazuje koliko se DPS reformisao.

- Nažalost, umjesto da sve one političke snage koje su porazile nekadašnji režim budu jedinsvene u borbi protiv kriminala i korupcije, DPS je iskoristio slabosti nekih pojedinaca i našao advokata u aktuelnom predsjedniku države Crne Gore, koji im je pontonski most u pokušaju povratka na vlast - piše u saopštenju ove koalicije.

Međutim, kako navode, ako uzmemo u obzir da ova partija nije dala nikakav doprinos reformi pravosuđa, deblokadi institucija, a paralelno javno pružaju podršku i pišu peticije za puštanje na slobodu osumnjičenih lica za najteža krivična djela, onda ne treba imati dilemu koliko se ova partija reformisala.

- Zato je jako važno da kandidat za gradonačelnika DPS-a Nermin Abdić saopšti šta je radio u društvu Viktora Drešaja, koji se sumnjiči da pripada kriminalnoj bandi, koja je tokom 2020. i 2021. godine prokrijumčarila ukupno 2,47 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu i Australiju. Ako uzmemo u obzir da je aplikacija Skaj već potvrdila logističku podršku Radoja Zvicera DPS-u u predizbornoj kampanji, javnost je zainteresovana da sazna da li su se ti aranžmani kriminalaca i DPS-a nastavili ili se po kriterijumima predsjednika države reformisao i Viktor Drešaj?v-vpitaju u koaliciji.

Zato je, kako zaključuju, javnosti jasno zbog čega ova koalicija ne želi saradnju sa ovim subjektima, dok predsjednik države sa njima planira nakon podgoričke, rušenje vlasti i na državnom nivou.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 14:56