Detalj sa nedjeljnih izbora u Šavniku / - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIĆ
14/11/2022 u 19:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Koalicija Za budućnost Šavnika: Kriminal u režiji predsjednika opštine Šavnik

Dokaz da se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi su i jučerašnji snimci sa biračkog mjesta u Šavniku kada predsjednik biračkog odbora ispred DPS-a postavlja pitanje predstavniku opozicije "zašto nijeste prekinuli glasanje kad smo doveli prvog birača nego sad na kraju izbornog dana"

Dešavanja tokom održavanja nedjeljnih izbora na preostala dva biračka mjesta u Šavniku su samo još jedna potvrda bezobzirnosti i otuđenosti od naroda jednog poraženog sistema vrijednosti personifikovanog u Demokratskoj partiji socijalista, a koji na svu sreću odbrojava posljednje dane, saopštili su iz koalicije Za budućnost Šavnika.

"O tome ko su birači koji podržavaju koaliciju okupljenu oko DPS-a dovoljno govori ono što je cjelokupna javnost mogla juče da se uvjeri, a to je da njihovi birači koje su nezakonito prijavljeni u Šavniku i upisani u birački spisak dolaze organizovano kombi prevozom na izbore naoružani bejzbol palicama, noževima i biber sprejom. To je dovoljan pokazatelj kolike su njihove stvarne veze sa ovom opštinom", navode u saopštenju.

Zapravo se, kako poručuju iz koalicije Za budućnost Šavnika, radi o grupama naouružanih huligana koji "instruisani od strane lokalnih čelnika DPS-a a po svemu sudeći i pojedinih pripadnika policije pokušavaju da nasilnim putem zadrže vlast u ovoj opštini".

"Umiješanost pojedinih pripadnika Uprave policije potvrđuje i jučerašnji snimak kada pripadnik policije (poznat autoru) sakriva bezbol palicu kako se ne vidjela na snimku. Aktuelnom predsjedniku opštine je očigledno prihvatljivo da građani Šavnika budu povrijeđeni od strani kriminalnih grupa koje dovodi iz drugih gradova ako je to potrebno da bi se odrzao na vlasti", poručuju u saopštenju.

Kako navode, dokaz da se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi su i jučerašnji snimci sa biračkog mjesta u Šavniku kada predsjednik biračkog odbora ispred DPS-a postavlja pitanje predstavniku opozicije "zašto nijeste prekinuli glasanje kad smo doveli prvog birača nego sad na kraju izbornog dana".

"O kakvoj pobjedi govori dosadašnji predsjednik opštine kad mu je umjesto vizije razvoja Šavnika jedini instrument za opstanak na vlasti prebijanje članova birackih odbora od strane kriminalnih bandi, organizovano dovođenje na desetine lica iz drugih gradova i patetični istupi u medijima i na javnim okupljanjima kada poziva NATO i medjunarodnu zajednicu da se umijesa u izborni proces", poručuju iz koalicije Za budućnost Šavnika.

Naglašavaju da će se "o stvarnim razmjerama korupcije, nepotizma i drugih kriminalnih radnji dosadašnjeg rukovodstva opštine Šavnik na čelu predsjednikom Jugoslavom Jakićem javnost upoznati tek kada se izborni proces okonča". 

"Jedino u čemu možemo podržati protivničku stranu je da ponovimo poziv nadleznim državnim organima da primijene zakone ove države i procesuiraju sva lica umiješana u protivpravno upisivanje u birački spisak, napade na članove biračkih odbora, a posebno krivična djela pojedinih lokalnih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije", ističu u saopštenju.

Pozvali su sve građane Šavnika da ne nasijedaju na provokacije kriminalnih grupa okupljenih oko predsjednika opštine.

"Jeć će sve ovo proći, a na aktuelnoj opštinskoj vlasti ostaće samo bruka i sramota koju Šavničani neće nikad zaboraviti", zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 23:22