Marko Kovač / - TV ADRIA
16/08/2024 u 22:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Kovač: Pokret “Naprijed” samostalno na izbore u Podgorici, ne idemo u koalicije i nećemo sa DPS-om

Pokret “Naprijed” učestvovaće na lokalnim izborima u Podgorici samostalno, nikako u koaliciji, što su bile špekulacije koje nijesu dolazile sa naše adrese, kazao je bivši ministar pravde Marko Kovač.

- Nadamo se da ćemo biti snažan činilac i faktor buduće vlasti. Svi koji žele da rade na ozdravljenju društva su nam partneri, a oni koji se nisu odrekli organizovanog kriminala nisu. Dakle, nećemo sarađivati sa DPS-om - poručio je on tokom gostovanja na Aplus televiziji.

Podsjetimo, ovaj pokret osnovali su Kovač i Aleksandar Damjanović.

Listu će predvoditi Vuk Kadić, aktuelni direktor Fonda za zdravstveno osiguranje i nosiće naziv Grupa birača “Dr Vuk Kadić – Pokret Naprijed – Za Podgoricu i porodicu”.

Kadić: Na izbore izlazimo kao ostvareni profesionalci, da znanje ugradimo u Podgoricu

Kovač je tokom gostovanja na A plus televiziji kazao da ne želi da komentariše “ko je i zašto potencirao nagađanja da će ići u koaliciju sa bilo kim”.

- Mi u bitku ulazimo samostalno. Da vidimo koliko građani prepoznaju naš program - poručio je Kovač.

Kazao je da su izbori u Podgorici pokazali da je na djelu bila politička neozbiljnost onih kojih su vršili vlast u glavnom gradu.

- Naš pokret nudi modernu političku platformu. Naši ljudi su ostvareni u svojim profesijama, a fokus će nam biti na porodici - rekao je Kovač i dodao da se politički narativ mora mijenjati, a da na djelu mora biti kultura dijaloga.

- Mora se mijenjati svijest u političkom djelovanju. Mi definitivno idemo ka urušavanju institucija - upozorio je on.

Upitan da prokomentariše slučaj južnokorejskog državljjanina i šefa kompanije za trgovinu kriptovalutama Do Kvona, Kovač je kazao da mu je “potpuno svejedno gdje će biti izručen”.

Kovač je u emisiji kritikovao rekonstruisanu Vladu, navodeći da je to “najglomaznija Vlada na svijetu”. Takođe je poručio da su ministarstva postala pravi partijski feudi.

- Kakvu smo mi poruku poslali mladim ljudima sa formiranjem ovakve Vlade? Idite svi u administraciju i ka opštinskoj administarciji. To je nešto sa čim se mora raskrstiti. Imali smo situaciju da ministri nema gdje da sjednu, i da ministarstva imaju četiri do pet neformalnih PR-ova. Došle su zamjene, a ne promjene. Ovakav način u javnom diskursu nije dobar ne vodi nikud i neozbiljan je - ocijenio je Kovač.

Kovač se u emisiji dotakao i teme oko državljanstva dodijeljenom izvjesnom Naseru Ramaju.

- Treba istražiti ko je Ramaju dozvolio da uloži 80 miliona eura. To je bila najveća investicija na crnogorskom primorju. Potpuno je logično da se to lice bude pod kontrolu. Ovaj slučaj treba ispitati do kraja i ispitati sve koruptivne elemente. Podržavam sva nastojanja da se sve ispita - ukazao je Kovač.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. septembar 2024 02:17