Maja Gardašević / -M.VUJISIć
23/09/2024 u 11:04 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Maja Gardašević: Subvencionisaće preventivne preglede

Glavni grad će preduzeti konkretne korake i subvencionisati preventivne preglede za sve građane, saopštila je Maja Gardašević, kandidatkinja za odbornicu Podgoričke liste.

Ona je navela da Crna Gora zauzima četvrto mjesto u svijetu po smrtnosti od malignih bolesti. 

– Posebno je zabrinjavajuća činjenica da je rak dojke na prvom mjestu po učestalosti obolijevanja među našim građanima, dok se po smrtnosti od raka grlića materice nalazimo na šestom mjestu u Evropi. Ove statistike su snažan podsjetnik na ozbiljnost situacije i neophodnost zajedničkog djelovanja kako bismo smanjili ove brojke i pružili podršku onima koji se bore sa ovom teškom bolešću. Pravovremena detekcija i dijagnostika ključ za uspješno liječenje – smatra Gardašević. 

Ona je apelovalam na građane da redovno odlaze na preventivne preglede.

– Briga o zdravlju ne smije biti odlagana, jer su rani pregledi često presudni za uspješan ishod liječenja. Poseban poziv upućujemo onima koji su trenutno suočeni s borbom protiv raka – onkološkim pacijentima, njihovim porodicama i prijateljima. Svjesni smo da borba s ovom bolešću nije samo fizička, već i emocionalna i psihološka. Kroz osnivanje dnevnog centra za onkološke pacijente, Glavni grad i cijela zajednica pružiće ruku podrške, kako bismo zajedno stvorili bolje uslove za liječenje i oporavak. Ova inicijativa je samo jedan korak ka sveobuhvatnoj borbi protiv raka, i još jednom poziv svima da ne zaborave važnost preventivnih pregleda. Briga o zdravlju je odgovornost svih nas, a pravovremeni pregledi spašavaju živote – poručila je Gardašević. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. septembar 2024 11:04