BORIS MUGOŠA / - FOTO: EVROPSKI SAVEZ
22/09/2024 u 09:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Mugoša: Aktuelnoj lošoj vlasti se približava kraj, Evropski savez će biti garant stabilnosti

Ovoj aktuelnoj, lošoj vlasti građani će označiti kraj 29. septembra, a onda već od 30. septembra Evropski savez koji će biti okosnica buduće vlasti biće garant stabilnosti, sigurnosti i napretka Podgorice, saopštio je kandidat za gradonačelnika liste „Evropski savez – Boris Mugoša (SDP, SD, LP i građani) – Podgorica za primjer”, Boris Mugoša.

Ovoj aktuelnoj, lošoj vlasti građani će označiti kraj 29. septembra, a onda već od 30. septembra Evropski savez koji će biti okosnica buduće vlasti biće garant stabilnosti, sigurnosti i napretka Podgorice, saopštio je kandidat za gradonačelnika liste „Evropski savez – Boris Mugoša (SDP, SD, LP i građani) – Podgorica za primjer”, Boris Mugoša.

- Poštovane građanke i građani, nalazimo se na trgu koji nosi ime simbola mudre riječi, istorijskog i političkog jedinstva, i sveopšte obnove koja nam je i te kako danas potrebna jer prosto prisustvujemo situaciji u kojoj je naš glavni grad prljaviji nego ikad, u kojem je saobraćajni kolaps svakodnevica, u kojem postoje problemi u vodosnabdijevanju mnogih djelova grada i sve su češći i češći, dok lokalni funkcioneri funkcije umjesto za razvoj grada koriste za ideološke porive, revanšizam, revizionizam i mijenjanje vrjednosnog krvotoka Podgorice - poručio je Mugoša sa Trga Svetog Petra Cetinjskog.

On je podsjetio da je Evropski savez otvorio vrata za sve one koji iskreno vole Podgoricu, bez obzira na porijeklo, nacionalnu i vjersku pripadnost.

- Naša misija je okupljanje oko onoga što treba da nam bude prioritet, a to je da naša Podgorica, naš dom, bude grad za primjer ne samo u regionu, nego i šire. Zbog toga 29. septembra ne smijemo da propustimo priliku i nećemo - rekao je Mugoša.

On je obraćanje završio riječima Svetog Petra Cetinjskog: „Pod svoje nebo, na okup, oko svoga sunca”.

Rastoder Ljaić: Glasom za Evropski savez glasate za iskorak, za promjenu i odgovornost

- 29. septembra okupimo se oko dostojanstvene Podgorice, jer bez dostojanstvene Podgorice nema dostojanstvene Crne Gore - naglasio je Mugoša.

Kandidat na listi Aleksandar Ljumović kazao je da će Evropski savez uspostaviti institut lokalnog izjašnjavanja građana, kroz koji će sami stanovnici odlučivati o prioritetnim infrastrukturnim ili drugim projektima koji treba da budu realizovani u njihovom naselju.

- Takođe, gradska vlast u kojoj će biti Evropski savez uspostaviće novi organ koji će se baviti isključivo komunikacijom sa predstavnicima skupština stanara. Cili je da se unaprijedi saradnja između stanara i gradske uprave, te da se efikasnije rješavaju problemi i realizuju projekti koji su od začaja za kvalitet života u stambenim zajednicama. Budući gradonačelnik Podgorice Boris Mugoša i gradska uprava imaće efikasnu i transparentnu saradnju sa gradjanima, odnosno sa skupštinama stanara - rekao je Ljumović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. septembar 2024 09:48