ILIJA MUGOŠA / - FOTO: SEP
22/09/2024 u 10:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Na Svjetski dan rijeka SEP najavljuje vraćanje života na Moraču, Ribnicu, Zetu i Sitnicu i hitno pokretanje gradnje kolektora

Stranka evropskog progresa danas, na Svjetski dan rijeka, najavljuje projekat kojim će Podgoričanima učiniti dostupnim obale Morače, Ribnice, Zete i Sitnice, te hitno pokretanje s mrtve tačke izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda kako bismo otklonili sada postojeće ozbiljne opasnosti i rizike po zdravlje građana.

- Izgradićemo šetalište od Skalina pa sve do Sastavaka gdje se Morača uliva u Zetu ili Zeta u Moraču kako to neki vole da kažu. Izgradit ćemo takođe šetalište, odnosno pješačku zonu od Skalina pa sve do Kapadžića mosta - poručio je Ilija Mugoša, nosilac Izborne liste „Vrijeme je za red – Stranka evropskog progresa – Duško Marković“.

Otvaranjem izletišta na obalama rijeka u centru grada uz pripadajući mobilijar za odmor i rekreaciju povećaćemo kvalitet života građana Podgorice i obogatiti turističku ponudu grada.

Edukativnim kampanjama podizaćemo mladima, od najmlađeg uzrasta, svijest o neophodnosti zaštite životne sredine i pogotovo očuvanja čistoće rijeka. Zdrava i očuvana životna sredina i čiste rijeke najveće su bogatstvo.

Na Svjetski dan rijeka, kada se širom svijeta ističe važnost života na riječnim obalama i održavanja voda čistim i zdravim, upozoravamo na enormnu neodgovornost odlazeće vlasti koja drži blokiranim više desetina miliona eura vrijedan projekat sistema za prečišćavanje otpadnih voda Podgorice. Time se odlazeća vlast poigrava zdravljem građana i dovodi direktno u opasnost njihove živote. Morača je danas zagađena, među ostalim, i ekstremno visokom koncentracijom fekalnih voda za što isključivu odgovornost snosi odlazeća vlast.

- Prva stvar koju ćemo uraditi nakon 29. septembra je pokretanje s mrtve tačke izgradnje sistema za prečišćavanje otpadnih voda - poručuje Ilija Mugoša, dodajući da nefunkcionalnost ovog projekta ne dovodi u opasnost samo zdravlje građana Podgorice već i prijeti povlačenjem novca koji smo za projekat dobili od međunarodnih partnera.

SEP: Sistemskim mjerama i konkretnim projektima pozicioniraćemo Podgoricu visoko na turističkim mapama regiona

Rijeke ćemo čuvati i sačuvati, a ono što je oštećeno ćemo obnoviti. Krajnje je vrijeme za čiste rijeke i za zdravu životu sredinu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. septembar 2024 10:43