/ FOTO: M.N.
06/10/2022 u 08:27 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Novine u naselju Rasadnik: URA najavila toplanu u Bijelom Polju

Građanski pokret URA će nakon što postane vlast u Bijelom Polju će napraviti novi park i igralište, saopštila je Suada Zoronjić

Građanski pokret URA će nakon što postane vlast u Bijelom Polju će napraviti novi park i igralište, saopštila je Suada Zoronjić, nositeljka liste bjelopoljske URE "Može Bijelo Polje, može Crna Gora" na izborima u Bijelom Polju 23. oktobra.

-Pored toga, spremni smo za veliki projekat osposobljavanja toplane u stambenom dijelu naselja Rasadnik. Osposobljavanjem kotlarnice-toplane u Rasadniku stvorili bi se uslovi da se površina između zgrada pretvori u funkcionalan prostor, koji bi za preko 200 stanova bio element koji podiže kvalitet života. To će biti jedan od značajnih projekata koje planiramo ostvariti, za koji su Vlada Crne Gore i njen premijer Dritan Abazović spremni da ulože milion eura", kazala je Zoronjić, saopšteno je iz URE.

Ona je rekla da bi se adekvatnim planiranjem sadržaja u toj budućoj javnoj zelenoj površini omogućio kvalitetniji prostor, čistiji vazduh, a u zimskim mjesecima civilizovaniji i lakši način života naročito za stariju populaciju Bijelog Polja.

-Nastojaćemo da uključimo zajednicu u planiranje ovog, kao i svih drugih projekata koje planiramo u budućnosti. Naš cilj je da na najbolji mogući način uskladimo realizaciju projekata sa stvarnim potrebama građana -urbani mobilijar, cvijećnjak, začinsko bilje- navela je Zoronjić.

Nositeljka liste "Može Bijelo Polje, može Crna Gora" dodaje da će svaki budući plan koji ima u svrhu afirmaciju javnog dobra povezati sa postojećim kao i narednim cjelinama koje promovišu i generišu cjelokupan razvoj Bijelog Polja.

-Neki od njih su budući kreativni hab Cerovo, poljoprivredni razvoj i svi drugi pojekti koji će označiti bolji, sadržajniji i kvalitetniji život građana Bijelog Polja- zaključila je Zoronjić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 12:34