FOTO: Ministarstvo / - FOTO: MINISTARSTVO
26/01/2024 u 19:34 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odović: Slovačka Republika pruža značajnu podršku Crnoj Gori ka Evropskoj Uniji

Ministar Odović upoznao je ambasadora Gandela o stanju koje je zatekao prilikom stupanja na dužnost, kao i ciljevima u narednom periodu

Slovačka Republika se ističe kao iskren prijatelj Crne Gore, pružajući značajnu podršku kroz razmjenu iskustava, te snažno podržava proces ulaska Crne Gore u Evropsku uniju.

To je konstatovano  na današnjem sastanku ministra prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janka Odovića sa ambasadorom Slovačke Republike u Crnoj Gori, Borisom Gandelom.

Ministar Odović upoznao je ambasadora Gandela o stanju koje je zatekao prilikom stupanja na dužnost, kao i ciljevima u narednom periodu.

Istakao je da će uređenje katastra nepokretnosti, omogućavanje pristupa Prostornom planu Crne Gore u digitalnom formatu svim građanima, te reforma prostornog planiranja poboljšati orkuženje u Crnoj Gori i samim tim je približiti standardima Evropske unije.

Ministar je takođe naglasio da je od izuzetnog značaja, ali i u fokusu njegovog djelovanja, iznalaženje optimalnog rješenja za rješavanje stambenog pitanja socijalno ugroženih građana.

- Bez uređenog katastra, nema vladavine prava koja predstavlja takođe jedan od ciljeva koji su od krucijalnog značaja za dalju reformu u sistemu - kazao je ministar Odović.

Ambasador Gandel čestitao je ministru Odoviću preuzimanje dužnosti ministra prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine i istakao uvjerenje da će Slovačka Republika nastaviti sa velikom podrškom Crnoj Gori na uspješnom putu evropskih integracija.

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo susretom i izrazili spremnost za saradnju u narednom periodu, a sa tendencijom približavanja Crne Gore Evropskoj uniji.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 02:18