/ - PETAR ODŽIĆ - FOTO: SDP
28/05/2023 u 17:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Odžić: SDP će se boriti da Crna Gora bude poželjna za turiste svih 365 dana

Zaštitićemo domaće proizvođače, i omogućiti im fer uslove, kako bi zemlja manje zavisila od uvoza, istakao je on.

Kandidat za poslanika na listi “SDP – Za našu kuću”, Petar Odžić , kazao je da u proteklom periodu su dokazali da umiju da upravljaju javnim finansijama, u narednom periodu,  primjer Budve preslikaće i na državni budžet.     

- U potpunosti ćemo konsolidovati javne finansije,  smanjiti nezaposlenost,  ograničiti rast cijena osnovnih životnih namirnica, a za naše građane obezbijediti povoljne uslove kreditiranja. Zaštitićemo domaće proizvođače, i omogućiti im fer uslove,  kako bi zemlja manje zavisila od uvoza- istakao je on.

SDP će se , kako tvrdi, boriti da Crna Gora, kao turistička destinacija bude poželjna za turiste svih 365 dana, uz nužnu bolju aviopovezanost sa zemljama zapadne Evrope, Skandinavije ali i zemljama Bliskog istoka.

- Za to je nužno poboljšati ponudu kroz izgradnju hotela sa 5+ zvezdica, EKO rizorta, ali i razvoja ruralnog-seoskog turizma. Potrebno je stvoriti preduslove za valorizaciju atraktivnih lokaliteta na crnogorskom primorju, sa akcentom da održivi a nikako masovni turizam i stanogradnju. Naravno, sve to treba uraditi vodeći računa o očuvanju životne sredine, i zaštiti prostora kao jedinog limitiranog resursa- naglasio je Odžić.

Nužno je, smatra Odžić, u narednom mandatu raditi na poboljšanju uslova u ribarstvu, kroz izgradnju dodatnih ribarskih luka, izgradnju fabrike za preradu plave ribe, ali i obezbijediti dodatna sredstva iz EU fondova za modernizaciju  i revitalizaciju  flote.

- SDP će se boriti za poboljšanje saobraćajne infrastrukture, kroz izgradnju druge dionice auto-puta, završetka izgradnje četiri trake od aerodroma Tivat do Budve, ali i sanaciju i revitalizaciju željezničke infrastrukture, koja je preduslov za dalji razvoj Luke Bar koja nam je ključna pomorska veza sa svijetom. U sklopu buduće Vlade Crne Gore vratiti Ministarstvo pomorstva, kako bi se nagomilani problemi riješili, ali omogućio servis za tako značajnu privrednu granu. U sklopu ministarsva oformiti i  sektor za pomorce, kako bi im pomogli u ostvarenju njihovih prava, ali i napravili sponu između njih i države koja do sada nije postojala-poručio je on.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 22:56