Pokret Naprijed / - M.VUJISIć
02/10/2024 u 20:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kadić podnio 15 prigovora: Vjerujem u pravednost nadležnih organa

Pokret Naprijed podnio je 15 prigovora Izbornoj komisiji Glavnog grada zbog neregularnosti zabilježenih tokom izbornog dana.

Iz Pokreta Naprijed kategorički odbacuju sve medijske spekulacije i napade onih koji su 30 godina vladali Crnom Gorom, o navodnom učešću te liste u bilo kakvom izbornom inženjeringu.
- Naša kampanja je bila pozitivna i temeljila se na poštovanju demokratskih procesa i volje građana, te ćemo nastaviti da se borimo za poštenje i poštovanje procedura u svakom koraku- navode u saopštenju.

ODT: Formiran predmet o uništavanju dokumenta o glasanju u Doljanima

Jedan od prigovora se odnosi na situaciju zbog koje je predsjednik Izborne komisije Glavnog grada podnio krivičnu prijavu protiv predsjednika biračkog odbora.
- Posebno ističemo činjenicu da će o svim prigovorima odlučivati Izborna komisija Glavnog grada. Kao i uvijek do sada, vjerujemo u pravednost i objektivnost u odlučivanju nadležnih organa- dodaju u saopštenju.

Pozivaju birače da, ukoliko se donese odluka o ponovnom glasanju na bilo kojem biračkom mjestu, slobodno i bez ikakvih pritisaka bilo kojeg političkog subjekta izađu i glasaju isključivo po svojoj savjesti.

- Naša misija ostaje i dalje nepromijenjena – borimo se za Podgoricu po mjeri porodice, za grad koji će biti sigurno i dostojanstveno mjesto za život svakog građanina- zaključuju u saopštenju.

Kadić: Podnosimo prigovor, naši ispravni glasovi svrstani u nevažeće


Pokret Naprijed na održanim izborima u nedjelju nije prošao cenzus. U međuvremenu birački spisak sa glasačkog mjesta 27 u Doljanima je nestao, a Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici tim povodom formiralo je danas predmet protiv predsjednika biračkog odbora Petra Globarevića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. oktobar 2024 21:41