Rastoder - Ljajić / - EVROPSKI SAVEZ
10/09/2024 u 11:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Rastoder-Ljajić: Vrijeme da razumijemo da smo mi, obični građani, odgovorni za ono što se dešava i ne dešava u Podgorici

U moru identiteta, o kojima svakodnevno govorimo u našoj lijepoj državi, najmanje smo svjesni ovog građanskog, a građanski identitet oblikuje kako živimo, kako nam odrastaju djeca i kako se odnosimo u društvu i prostoru koje nas okružuje, saopštila je Melita Rastoder-Ljajić.

Rastoder-Ljajić, magistrica međunarodnih odnosa, nestranačka je kandidatkinja na listi „Evropski savez – Boris Mugoša (SDP, SD, LP i građani) – Podgorica za primjer“.

- Drago mi je da stojim iza Borisa Mugoše koji je među Podgoričanima poznat kao dobar i uzoran građanin, kao političar od integriteta i vizije, koji svojim kulturnim i otvorenim pristupom u javnom životu uliva povjerenje u to da zajedno možemo postići mnogo više, rekla je Rastoder-Ljajić.

Ona je, na predstavljanju liste i programa Evropskog saveza u Podgorici, istakla da je njena podrška Evropskom savezu vrlo lična.

- Ja sasvim lično želim da budem odgovorna za ono što može biti dobro u Podgorici, i što je moguće u Podgorici. Sasvim je lično što zbog nedostatka parkinga biram da vozim bicikl do posla, ali želim da imam pravo na bezbjednu i slobodnu biciklističku stazu. Želim da moje troje djece vodim do Ribnice slobodnim trotoarom. Sasvim je lično što volim podgoričke drvorede, jer mi rashlađuju grad i što želim da u mom gradu vlada red i u saobraćaju, i u pošti, i na toboganu i na ulici. I zaista je vrijeme da razumijemo da smo mi, sasvim obični građani, odgovorni za ono što se dešava i što se ne dešava u Podgorici, istakla je Rastoder-Ljajić.

Prema njenim riječima, Podgorica je grad koji nekako s lakoćom trpi sve nepravde koje su je zadesile.

- S jedne strane uzorni građani se osjećaju bespomoćno u haotičnoj svakodnevici, a s druge strane mi smo jednostavno prihvatili da je Podgorica tamo gdje sve može, a ništa se promijeniti ne može. Ja mislim da može, kazala je Rastoder-Ljajić.

Mugoša obišao Blok 5 i Blok 6: Saniraćemo fasade, riješiti pristup školama i urediti zelene površine

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 11:28