Sara Ivanović / -POKRET ZA PODGORICU
16/09/2024 u 12:14 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Sara Ivanović: Gradićemo domove zdravlja, škole, vrtiće

Podgorica se suočava sa nedostatkom velikog broja vaspitno-obrazovnih i zdravstvenih ustanova i naša lista će po preuzimanju vlasti staviti akcenat na njihovu izgradnju, saopštila je Sara Ivanović, kandidatkinja za odbornicu liste "Jakov Milatović - Za bolju Podgoricu".

Ona je istakla da je to posljedica višegodišnjeg neplanskog i neravnomjernog razvoja grada i neodgovornosti prethodnih vlasti zbog čega je upravo taj problem postao jedan od gorućih kada je u pitanju Podgorica.

– Podgorici nedostaju brojni vrtići, osnovne škole i domovi zdravlja u skoro svim naseljima. Zbog toga najviše ispaštaju djeca, pogotovo u vrtićima u kojima grupe broje čak i do pedesetoro djece, u najosjetljivijim uzrastima. Vaspitači ne mogu da se posvete tolikom broju djece u grupama, a djeci nijesu pruženi uslovi za boravak, spavanje, jelo i igru. S druge strane, roditelji dosta često moraju da vode djecu čak u druga naselja zbog nemogućnosti upisa djece u vaspitno-obrazovne ustanove, upravo zbog prebukiranosti istih – saopštila je Ivanović.

Ivanović dodaje i da veliki problem roditelja u Podgorici predstavljaju i previsoke cijene za privatne produžene boravke za njihovu djecu. Ona je dodala da njihova lista misli na najmlađe i na roditelje, te da će obezbijediti 50 odsto subvencija za produženi boravak djecu do trećeg razreda osnovne škole.

– Prostor za produženi boravak će biti kreativno - edukativni. Mi smo osmislili da taj rad sa djecom bude drugačiji u odnosu na školski program, kroz sekcije različitog sadržaja, i da na taj način razvijamo kod djece samopouzdanje, kreativnost, empatiju. Prostor će biti prilagođen kreativnim i bezbjedonosnim standardima –navela je Ivanović.

Ivanović je istakla da je ovo samo jedan od problema građana koji njihova koalicija planira da riješi jer oni će dokazati da su tu samo i jedino u službi građana i ljepše i bolje Podgorice.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 12:14