/ FOTO - LAZAR RUZIC
23/06/2023 u 15:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Šehović: Za stabilnu prozapadnu vladu je potrebna stabilna prozapadna parlamentarna većina

Za ovakav pristup je, po riječima Šehovića, potrebna politička hrabrost i spremnost da se izađe iz “dosadašnjih rovovskih podjela"

Ako želimo stabilnu prozapadnu vladu, moramo imati stabilnu prozapadnu parlamentarnu većinu, ocijenio je lider Socijaldemokrata (SDCG) Damir Šehović.

- Ali ne bilo kakvu, nego 2/3 ili makar 3/5, jer u suprotnom nećemo biti u prilici da konačno stavimo tačku na pitanja iz naše EU agende koja zahtijevaju kvalifikovanu većinu u Skupštini Crne Gore - saopštio je on.

Za ovakav pristup je, po riječima Šehovića, potrebna politička hrabrost i spremnost da se izađe iz “dosadašnjih rovovskih podjela, i da se umjesto nastavka prakse gledanja preko političkog nišana, postigne kompromis”.

- Kompromis o evopskoj i evroatlantskoj budućnosti, a ne o prošlosti ili pak o sistemu vrijednosti na kojem naše društvo treba da počiva, jer smo usvajanjem Ustava na ta pitanja stavili tačku. Svaki drugačiji pristup bi značio dalju razgradnju institucija, nastavak političkog lutanja, bezvlašća i društvene agonije, čega smo se nagledali pune dvije i po godine. Jednostavno je, za one koji hoće da razumiju - zaključio je Šehović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 03:22