Dalibor Tomić / -RISTO BOZOVIC
09/09/2024 u 13:25 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Tomić: Uvećaćemo broj autobuskih linija

Modernizacijom voznog parka nabakvom novih autobusa ispunićemo prvi uslov, a detaljnom analizom trenutnih rupa u rasporedu vožnje povećaćemo broj dnevnih linija na gorućim rutama, poručio je Dalibor Tomić, kandidat za odbornika Izborne liste „Vrijeme je za red – Stranka evropskog progresa – Duško Marković“.

On je naveo da je potpuno rješavanje pitanja javnog gradskog prevoza jedan od preduslova za kvalitetniji svakodnevni život u Podgorici. Tomić navodi da su se građani nadali sistemskom rješenju, ali da gradska uprava, umjesto toga "pribjegava privremenim mjerama poput kupovine polovnih vozila i otkazivanja polazaka bez najave što jasno ukazuje na nedostatak vizije i kapaciteta za razvoj moderne Podgorice".

– Zato je jedna od ključnih tačaka našeg programa "Uredimo Podgoricu" upravo uvođenje reda u sistem javnog gradskog prevoza i stvaranje održivog rješenja za dalje unapređenje. Osim što će ta rješenja omogućiti Podgoričanima kvalitetan i pouzdan servis, te olakšati dnevna kretanja u gradu, nužno će dovesti i do rasterećenja saobraćaja u centru grada, smanjiti gužve koje nekontrolirano rastu, skratiti vrijeme putovanja te dugoročno povoljno djelovati na smanjenje ugljeničnog otiska koji prevelik broj vozila na cestama ostavlja – kazao je Tomić.

On je poručio da organizacija prevoza po mjeri građana i sve brojnijih turista i posjetilaca predstavlja osnovu za moderan i funkcionalan evropski grad.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 16:51