03/06/2023 u 10:04 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO INTERVJU) Perić: Ulazimo na političku scenu kako bi data obećanja bila ispunjena

Tako će oni koji ispune obećanja rasterećeni čekati sljedeće izbore, a ako ih ne ispunite u nekom roku od godinu, dvije s nekim prolaznim rezultatima, treba vraćati mandat građanima, smatra Perić

Nosilac Liste Preokret Srđan Perić kazao je da građani, budući da smjenom vlasti 30. avgusta nije došlo do preokreta, treba da misle na sebe, svoje interese, na ono što je opšti interes, na način na koji mogu da ga ostvare, na kontrolne mehanizme, na sistem odgovornosti, i to je ono što treba da dobijemo.

– Da je došlo do istinskog preokreta 30. avgusta 2020. ne bi bilo potrebe da ulazimo na politički teren, jer bi ta tranzicija donijela mnogo veće kvalitete za građane u dijelu ne samo kvaliteta života već i mogućnosti da ostvaruju sva svoja prava – kazao je Perić.

Ističe da se trenutno nalazimo u situaciji gdje se suočavamo sa ogromnim obećanjima nad kojima neće niko imati kontrolu, za čije neispunjenje niko ne bi preuzimao odgovornost.

– Stoga mi ulazimo na političku scenu ba bismo unosili ove principe i kvalitet u političku scenu, to nam je bazična ideja – kaže Perić.

Smatra da obećanja treba da budu mjerljiva i treba da imaju tu temporalnu notu da se zna u kom roku će biti ispunjena i koja će, ako se ispune, pokazati da se političari drže onog što su obećali.

– Tako će oni koji ispune obećanja rasterećeni čekati sljedeće izbore, a ako ih ne ispunite u nekom roku od godinu, dvije s nekim prolaznim rezultatima, treba vraćati mandat građanima – smatra Perić.

Ističe da građani treba da glasaju potpuno slobodno, koga god žele, bilo to velika partija, ali da se ne usprežu misleći da će se njihov glas izgubiti.

– Na etičkoj ravni vaš glas je bačen ako ne glasate sa svojim uvjerenjem. Onda se postavlja osnovno pitanje zašto da glasamo – istakao je nosilac liste Preokret.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 11:37