Ivan Vujović / - FOTO: DAN
19/06/2023 u 12:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vujović: Odluke DIK-a sramota za pravo i struku

Ustavni sud ima priliku da sačuva elementarno pravno dostojanstvo države - napisao je Vujović na Tviteru

Generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović kazao je da su odluke DIK-a su sramota za pravo i struku nakon što je sinoć na sjednici odbila deset prigovora izjavljenih na rad opštinskih izbornih komisija.

- Utvrde činjenice i onda odluče suprotno činjenicama. Svaka čast profesionalcima u DIK-u koji pokušavaju da sačuvaju integritet ove posrnule institucije. Ustavni sud ima priliku da sačuva elementarno pravno dostojanstvo države - napisao je Vujović na Tviteru.

Podsjetimo, DIK je, većinom glasova, odbio prigovore izborne liste ‘SDP – Za našu kuću‘ na odluku Izborne komisije Prijestonice Cetinje, predsjednika OO SDP Bijelo Polje Adnana Strikovića na Odluku OIK Bijelo Polje, predsjednika OO SDP Rožaje Jasmina Bralića na Odluku OIK Rožaje, prigovore kandidata i ovlašćenog lica podnosioca izborne liste ‘PRAVDA ZA SVE – dr Vladimir Leposavić‘  Vladimira Leposavića na rješenja opštinskih izbornih komisija Kolašin, Nikšić, Bar, Budva, Berane, Bijelo Polje i Andrijevica. Podnosioci prigovora, saglasno Zakonu o izboru odbornika i poslanika, imaju pravo da u zakonskom roku izjave žalbu Ustavnom sudu.

Državna izborna komisija odbila deset prigovora SDP-a i koalicije Pravda za sve

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 09:12