Vuk Kadić / -GRUPA BIRAčA
16/09/2024 u 11:39 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Vuk Kadić: Zalažemo se za neposredan izbor gradonačelnika

Kandidat za gradonačelnika liste „Dr Vuk Kadić – Pokret Naprijed – Za Podgoricu i porodicu” Vuk Kadić kaže da se zalažu za neposredan izbor gradonačelnika.

– Građani bi u slučaju direktnog izbora znali ko je kandidat i odlučivali bi na osnovu konkretnih planova za razvoj grada. Ovakav način izbora bi povećao odgovornost izabranog gradonačelnika prema građanima, jer bi on/ona direktno odgovarao za svoje odluke pred onima koji su ga izabrali – navodi Kadić.

On navodi da većina evropskih metropola praktikuje direktan izbor gradonačelnika, što se pokazalo kao uspješan model koji doprinosi stabilnosti i efikasnosti lokalne uprave.

– Podgorica, kao glavni grad Crne Gore, treba da slijedi ovaj primjer kako bi se osigurala moderna, efikasna i demokratska uprava koja reflektuje volju njenih građana – smatra Kadić. 

Iz ove grupe birača smatraju da će na ovaj način vratiti upravljanje gradom građanima i da će tako izabrani gradonačelnik imati i legitimitet i suverenitet da se odupre, prije svega, različitim stranačkim pritiscima.

– Ovo je najdemoratskiji način izbora jer isključuje mogućnost političke trgovine ili dilova između političkih partija čemu smo danas svi zajedno svjedoci – smatraju iz ove grupe birača. 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 11:47