Vuković i Đukanović / Facebook Ivan Vuković
31/03/2023 u 18:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vuković: Nedjelja je još jedan susret s istorijom

Toga dana odlučujemo o tome da li će Crna Gora ubrzano krenuti ka EU ili ćemo nastaviti da lutamo, gubimo vrijeme i gomilamo probleme dok se društvo i država ne slome pod njihovim teretom, poručio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković

Drage sugrađanke i sugrađani, u nedjelju, 2. aprila, našu generaciju čeka još jedan susret s istorijom. Toga dana odlučujemo o tome da li će Crna Gora ubrzano krenuti ka Evropskoj uniji, što garantuje bolji kvalitet života za sve njene stanovnike, ili ćemo nastaviti da lutamo, gubimo vrijeme i gomilamo probleme dok se društvo i država ne slome pod njihovim teretom, poručio je gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković. 

Toga dana, istakao je on, odlučujemo o sebi i sudbini budućih generacija!

„Tokom prethodne četiri godine, u Podgorici smo dokazali da, kada volimo svoj grad i svoju zemlju, kada radimo posvećeno, pošteno i u interesu svih, zajedno možemo puno. Ne postoji niko ko živi u Podgorici i Crnoj Gori, odnosno ko posjećuje naš grad, a da ne primjećuje koliko se razvio i koliko je danas ljepši, evropskiji, bolji za život za sve“, naglasio je Vuković.

I nema tu, kako je rekao, čarobne formule, niti jeftinih populističkih trikova. 

„Ako vjerujete u sebe, onda radite. Ako radite, onda stvarate. Ako stvarate, onda će svima biti bolje. A danas je, u poređenju s vremenom kada smo počinjali mandat, u Podgorici svima bolje. I, to je naša najveća satisfakcija. Želim da znate da ništa od toga što smo zajedno stvorili u Podgorici i čime se danas ponosimo, ne bi bilo moguće da, prije gotovo pet godina, jedan čovjek nije ukazao povjerenje grupi mladih ljudi da vode naš grad“, podvukao je Vuković

Taj čovjek je Milo Đukanović, rekao je gradonačelnik.

„Od prvog dana mandata, gradska uprava na čijem sam čelu u predsjedniku Đukanoviću imala je stameni oslonac. Bio je tu da podrži svaku dobru inicijativu, novu investiciju i razvojni projekat u interesu našeg grada. Njegova pomoć bila nam je posebno dragocjena tokom trajanja pandemije koronavirusa“, naveo je Vuković.

Predsjedniku Đukanoviću, ističe Vuković, dugujemo puno. Podgorica mu, dodaje on, duguje puno. 

„Zahvaljujući njegovoj politici, naš grad je, duže od dvije decenije, na stabilnom putu razvoja i opšteg napretka. Zahvaljujući tome, Podgorica je danas istinska mala evropska prijestonica. Zato, očekujem, drage sugrađanke i sugrađani, da na predstojećim izborima snažno podržimo predsjednika Đukanovića. To nije stvar politike. To je stvar odgovornosti prema sebi i svojim najbližima“, poručio je Vuković.

Naglasio je kako su dokazali da zajedno možemo puno. 

„Dokazali smo da je evropska Podgorica moguća. Pobjedom predsjednika Đukanovića, dokazaćemo da je i evropska Crna Gora moguća. Za broj 1! Za Crnu Goru u Evropskoj uniji! Za srećnu budućnost svih nas“, zaključio je Vuković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 02:42