Mladen Živković / - DEJAN LOPICIC
02/09/2024 u 13:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Živković: Nećemo da naši gosti iz Kotora, svjetskog, prirodnog i kulturnog blaga, odlaze razočarani

Kotoru ćemo obezbijediti sistem zaštite kakav ima svako drugo zaštićeno područje, staraćemo se odgovornije prema starijim sugrađanima, ali i osobama sa invaliditetom, omogućičemo mladima da ostaju u Kotoru i nećemo dozvoliti da turisti odlaze razočarani, poručio je Mladen Živković, kandidat na listi „Evropski savez (SD, SDP, LP i građani) - Zasjat će Kotor”.

- Nećemo da posmatramo naše starije sugrađane kako uzaludno na +40 stepeni na suncu pokušavaju da dođu do nekog oblika javnog prevoza. Nećemo da naše osobe sa invaliditetom jedva zadovoljavaju elementarne ljudske potrebe, a kamoli one kulturne ili građanske - rekao je Živković.

Živković je istakao da u Kotoru treba stvarati šanse da mladi tokom cijele godine rade u svom gradu, ali i omogućiti bolje uslove života za sve građane.

- Cijenimo da ovakav turizam možda donosi mogućnost našim mladima tako što će raditi jednostavne i sezonske usluge. Međutim, on ih kao takav neće zadržati u našem gradu. Nećemo da čitamo da naš klinički centar nema pedijatara. Nećemo da naši gosti iz ovog svjetskog, prirodnog i kulturnog blaga odlaze razočarani i pod stresom - kazao je Živković.

Evropski savez: Izvjestan odličan rezultat u Kotoru

On je naveo da turizam treba da generiše cjelokupni razvoj grada, ali da se to ne može postići bez neophodnog režima zaštite.

- Kotoru je potreban režim zaštite, kao i svakom drugom svjetskom ili nacionalnom zaštićenom području. Taj režim će da bude osnov njegovog razvoja i osnov na kojem će naš turizam generisati cjelokupni razvoj, a ne generisati haos - zaključio je Živković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 15:37