Школа у Сутивану / - Милован Нововић
17/11/2023 u 18:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MPNI: Nije došlo do prekida nastavnog procesa, već se nastava odvija redovno, saopštilo ministarstvo

Rasvjetljavanje slučaja prijetnje u školi u Sutivanu je prioritet nadležnih organa, saopšteno iz ministarstva prosvjete, nauke i inovacija

Povodom slučaja u kojem je učenik Osnovne škole "9. maj" u Sutivanu kod Bijelog Polja prijetio đacima da će ih ubiti i tvrdio da ima listu za odstrijel, oglasilo se Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija. kako je istaknuto u saopštenju Ministarstva, nakon događaja Ministarsrstvo je organizovalo sastanak sa direktoricom škole, predstavnicima Centra bezbjednosti Bijelo Polje, predstavnicima nastavnog osoblja i roditeljima učenika škole "). maj".

- Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija je upoznato sa preduzetim mjerama iz nadležnosti Centra bezbjednosti Bijelo Polje, nadležnog tužilaštva kao i Centra za socijalni rad na utvrđivanju činjenica i okolnosti u vezi navedenog događaja i dobilo uvjeravanja da će ovaj događaj koji je uznemirio javnost, biti prioritet u radu nadležnih organa. Radi preciznog informisanja javnosti, u JU OŠ "9.maj" Bijelo Polje, nije došlo do prekida nastavnog procesa, već se nastava odvija redovno - ističe se u saopštenju Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI). 

Iz ministarstva saopštavaju da će javnosti o svim preduzetim mjerama i aktivnostima nadležnih organa, biti pravovremeno obaviještena.

Da podsjetimo, Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Bijelom Polju i policija jutros su ispitivali navode da je učenik Osnovne škole “9. maj” u Sutivanu, prijetio đacima te škole da će ih ubiti.

Kako je "Dan" objavio, u prigradskom naselju Sutivan, grupa roditelja polumaturanata najavila je da danas neće slati svoju djecu na nastavu u školu jer su u strahuju za njihovu bezbjednost, zbog toga što je navodno dječak (13) prijetio da će ubiti 30 osnovaca sa spiska za odstrjel koji je napravio.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 19:16