Ceremonija dodjele Oskara 10. marta / -SHUTTERSTOCK
17/11/2023 u 03:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Poznato ko će biti voditelj na 96. ceremoniji dodjele Oskara

Ovogodišnji domaćin učvrstio se kao jedan od najboljih voditelja dodjele svih vremena svojim savršenim spojem ljudskosti i humora - poručili su iz Akademije

Akademija filmskih umjetnosti i nauke podijelila je vijest o tome ko će voditi 96. ceremoniju dodjele Oscara, a koja je planirana za 10. mart 2024. godine.

Kako su objavili, ove godine će uloga voditelja ponovo pripasti glumcu i komičaru Džimiju Kimelu. Njemu će ovo biti četvrti put da vodi dodjelu Oskara, a prethodno je dodjelu za najprestižnije filmske nagrade vodio 2017, 2018. i 2023. godine.

- Uvijek sam sanjao o tome da budem domaćin dodjele Oskara točno četiri puta - šaljivo je poručio.

Inače, glumac i komičar je najpoznatiji po svojim emisijama u noćnom programu pod nazivom "Jimmy Kimmel Live!". Nakon što je Will Smith udario Chrisa Rocka na dodjeli Oskara 2022. godine, Kimmel je 2023. godine oprezno vodio ceremoniju koja je pomogla stabilizirati dodjelu Oskara nakon skandala.

- Džimi se učvrstio kao jedan od najboljih voditelja dodjele Oskara svih vremena svojim savršenim spojem ljudskosti i humora - poručili su iz Akademije.

Iako će mu ovo biti četvrti put da vodi ceremoniju dodjele Oskara, Kimel i dalje nije oborio rekord najčešćeg voditelja na ovoj ceremoniji. Ta titula pripada Bobu Hopeu, koji je čak 19 puta vodio prestižni događaj. Ispred Kimela se nalazi i glumac Bili Cristal, koji je bio domaćin dodjele Oskara devet puta.

Podsjećamo, 96. dodjela Oskara prenosiće se uživo na ABC-u 10. marta iz Dolby Theatrea u Los Angelesu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 03:41