Poslednja pjesma Bitlsa / -SKRINšOT/TVITER
27/10/2023 u 01:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO)Bitlsi uskoro objavljuju novi singl: Poslednja pjesma stiže 2. novembra

Pjesma na kojoj sviraju sva četiri člana benda "Now and Then" nastala je kao kućni demo

The Beatles će 2. novembra oglastiti sa svojom "posljednjom pjesmom". Pjesma na kojoj sviraju sva četiri člana benda - Džon Lenon, Džordž Harison, Pol MekKartni i Ringo Star - "Now and Then" nastala je kao kućni demo Lenonov album na kojem su zatim radila ostala tri člana benda sredinom devedesetih, u periodu kada su napravili svoje jedine pjesme nakon raspada, "Free as a Bird" i "Real Love". U to vrijeme, međutim, glasno zujanje u Lenonovom izvornom snimku učinilo je demo u biti neupotrebljivim, pa je, iako je uložen napor da se pjesma dotjera do detalja, na kraju ipak napuštena.

Kad je Piter Džekson 2021. radio na svom hvaljenom dokumentarcu "The Beatles: Get Back", njegov tim upotrijebio je MAL audio AI tehnologiju WingNut Filmsa za odvajanje i izolaciju kanala što bi inače bilo nemoguće. Tako je remasterizovan "Revolver" prošle godine, što je dovelo do pitanja može li se nešto učiniti u vezi s onim glasnim zujanjem na "Now and Then".

Naravno, koristili su AI tehnologiju i uspjelo je; zujanje je nestalo. "Eto ga, Džonov glas, kristalno jasan", rekao je MekKartni u novoj izjavi. "Prilično je emotivno."

Odatle je MekKartni preuzeo producentske dužnosti zajedno sa sinom Džordža Martina, Žilsom Martinom, i kombinovao originalni demo sa starim materijalom snimljenim s Harisonom i Starom u 90-ima, novim materijalom snimljenim 2022. (uključujući novu Starovu bubnjarsku dionicu) i audio sempleove iz originalnih snimaka "Here, There and Everywhere", "Eleanor Rigby" i "Because".

Tako je dovršena nova pjesma Beatlesa, navodi "RavnoDoDna".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 06:40