/ -
05/06/2024 u 15:24 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Međunarodna konferencija: Ženske kvote-put do jednakosti

Glavni ishod događaja biće potpisivanje Deklaracije koja se odnosi na povećanje ženskih kvota, navode iz Skupštine Glavnog grada

Zajednica opština Crne Gore u saradnji sa Skupštinom Glavnog grada i OEBS-om u Crnoj Gori u petak, 7. juna, organizuje međunarodnu konferenciju "Ženske kvote – put do jednakosti". Cilj konferencije, kako je saopšteno iz Skupštine Glavnog grada, je pokretanje širokog dijaloga o neophodnosti izmjene Zakona o izboru odbornika i poslanika kako bi se procenat postojeće kvote za žene na izbornim listama povećao na 40 odsto.

Konferenciju će otvoriti predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović i šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori Dominique Waag, a govoriće sekretarka Sekretarijata za socijalno staranje Ida Kolinović i direktorka Muzeja i galerija Nina Vukčević, kao i regionalni eksperti iz oblasti rodne ravnopravnosti.

– Predviđeno je učešće odbornika lokalnih parlamenata zemalja učesnica Srbije, Slovenije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Crne Gore. Konferencija će obuhvatiti dvije glavne teme, odnosno dva panela - kvote za poboljšano političko učešće žena i govor mržnje prema ženama i digitalno nasilje. Glavni ishod događaja biće potpisivanje Deklaracije koja se odnosi na povećanje ženskih kvota – navode iz Skupštine Glavnog grada.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jul 2024 03:36