Ratko Ćetković, Larisa Halilović, Marina Rmuš, Vera Samolov i Mladen Milutinović / -DAN
05/09/2024 u 15:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Podrška proizvodnji rodno osjetljivog sadržaja koji komunicira sa različitom publikom

Redakciju dnevnih novina i portalа "Dan" posjetile su Larisa Halilović, liderka tima Western Balkans Media for Change i Marina Rmuš, grant menadžerka. One su izrazile zadovoljstvo dosadašnjim učinkom i realizacijom našeg projekta "ONA – u borbi protiv stereotipa, predrasuda i diskriminacije"

U okviru podrške našem mediju i projektu "ONA – u borbi protiv stereotipa, predsrasuda i diskriminacije", a kroz Program Western Balkans Media for Change, sredstva su opredijeljena i za nabavku vrijedne opreme za studio u kome ugošćavamo sagovornike i snimamo priloge za web TV naše medijske kuće.

Suvlasnici kompanije Jumedia Mont, izdavača "Dana" – Slavica Jovanović i Mladen Milutinović, glavni i odgovorni urednik, istakli su da naša kompanija zauzima visoko i respektabilno mjesto medju nacionalnim medijskim kućama. Oni su Halilović i Rmuš prezentovali poslovni ambijent i trenutne prilike na medijskom tržištu na kome sve teže opstaju tradicionalni mediji.

- Opredjeljenje da, kao i uvijek, merilo našeg uspjeha budu kvalitetni novinski sadržaji, ušli smo u projekat čijom realizacijom želimo da pružimo primjer dobre prakse, a kroz jačanje inkluzivnog izvještavanja, nezavisnog i istraživačkog novinarstva doprinesemo jačanju profesionalizacije medijske scene u Crnoj Gori. Projekat "ONA – u borbi protiv stereotipa, predrasuda i diskriminacije" јe prilika da proširimo domet i da kvalitetnim novinarstvom, oriјentisanim ka ženama, odnosno јavnom interesu, u skladu sa Kodeksom novinara, pokrenemo čitateljke na borbu protiv rodno zasnovane diskriminacije, za aktivno uključivanje u rješavanje pitanja o demokratskom odlučivanju, preko vladavine prava i rada lokalne samouprave, do obrazovanja, zdravstva… - istakao je Mladen Milutinović, glavni i odgovorni urednik "Dana".

Realizacija projekta doprinijeće većoj vidljivosti žena sa fokusom na njihovu osviješćenost o postojanju diskriminacije, kao i povećanju publike.

Program Western Balkans Media for Change, koji finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, a sprovodi British Council u saradnji sa Balkan Investigative Reporting Network (BIRN), Thomson Foundation (TF) i INTRAC (The International NGO Training and Research Centre), podržava medijske kuće, novinare/ke i medijske inicijative širom Zapadnog Balkana u njihovim naporima da unaprede svoje operativne kapacitete i poslovnu održivost, realizuju potencijal za inovacije, i da proizvedu visokokvalitetan, inkluzivan, rodno osjetljiv sadržaj koji komunicira sa različitom publikom, uključujući žene, mlade ljude, osobe starije od 65 godina i druge nedovoljno zastupljene zajednice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:14