Boris Mugoša (SD) / - BORIS MUGOšA (SD)
29/12/2023 u 23:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mugoša: Pratićemo pomno realizaciju zaključka za dalju dinamiku povećanja svih penzija

Zaključkom je Vlada Crne Gore zadužena da najkasnije do kraja marta 2024. godine predloži dalju dinamiku povećanja svih penzija, sa posebnim osvrtom na povećanje iznosa penzija korisnicima srazmjernih penzija

Pomno ćemo pratiti realizaciju usvojenog zaključka Skupštine Crne Gore za dalju dinamiku povećanja svih penzija, poručio je poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša nakon što je Skupština Crne Gore usvojila izmjene Zakona o PIO kojim je od 1. januara predviđeno povećanje minimalne penzije na 450 eura.

Podsjetimo, Skupština nije usvojila amandmane opozicije, među kojima je i mandman GP URA kojim je predviđeno povećanje penzija svim korisnicima za 153,65 eura.

- Iako smo bezuspješno pokušali da ubijedimo poslanike većine da je trebalo naći model od 1. januara za korekciju svih penzija (uključujući naravno i srazmjerne) a ne samo minimalnih, predložili smo veoma važan zaključak koji je večeras usvojen u Skupštini. Tim zaključkom je zadužena Vlada Crne Gore da najkasnije do kraja marta 2024. godine predloži dalju dinamiku povećanja svih penzija, sa posebnim osvrtom na povećanje iznosa penzija korisnicima srazmjernih penzija,  naveo je Mugoša na društvenoj mreži X.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 14:22