susret penzionera / foto: m.n.
02/10/2024 u 06:57 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Penzioneri se takmičili u sportskoј rekreaciјi: Veterani sa Cetinja briljirali u Bijelom Polju

Penzioneri iz desetak gradova Crne Gore, u organizaciji Udruženja penzionera Bijelo Polje i Centra za sport i rekreaciju, učestvovali su na takmičenju u sportskoj rekreaciji.

Predsjednik Udruženja penzionera Bijelo Polje Milan Minić kazao je otvarajući manifestaciju da su se potrudili da budu dobri domaćini kolegama iz susjednih opština. Penzioneri su se nadmetali u pet disciplina, a sveukupni pobjednik su veterani sa Cetinja. Drugo mjesto pripalo je vojnim veteranima iz Podgorice, a treće veteranima iz Nikšića. Nagrada za fer-plej pripala je veteranima iz Andrijevice.

– Ovo je pravi način da obilježimo Međunarodni dan starih i vjerujemo da ćete iz našeg grada otići zadovoljni. Ova manifestacija nije samo sport i druženje, nego mogućnost da se kroz ovaj vid takmičenja pošalje poruka svega onoga što život čini životom. Sport nije samo vid zabave, kroz sport učimo da upoznajemo sebe i da poštujemo protivnika, da učimo da pobijedimo, ali i da izgubimo, da padamo, ali i da ustanemo, učimo da ne odustajemo. Najviše podržavamo principe fer plej-a na takmičenju koje će, nadam se, proteći u sjajnoj atmosferi – kazao je Minić.

Takmičenje se održavalo u sportsko-rekreativnom centru "Patkova otoka" na Loznicama, i to u pet disciplina- pikado, nabacivanje obruča, šut na gol, šut na koš i plojkanje.

U ime Opštine Bijelo Polje, direktor Centra za sport i rekreaciju Marko Maslovarić je čestitao Međunarodni dan starih i otvorio takmičenje.

Nagrađeni u pet disciplina

U "nabacivanju obruča" kod dama najbolja je bila Vesna Minić iz Bijelog Polja, druga Muljka Mulić iz Rožaja, a treća Ljiljana Baletić iz Podgorice. U ekipi muškaraca pobjednik je Dragan Tomić sa Cetinja, drugi Bjelopoljac Zeno Kijamet a treći Čedomir Vučinić iz Podgorice.

U "šutu na koš" kod dama prvo mjesto je osvojila Milena Kontić iz Podgorice, drugo Senka Jelić iz Andrijevice a treća Cica Krsmanović iz Bijelog Polja. Kod muškaraca prva tri mjesta zauzeli su Podgoričani Zoran Taušan, Dragiša Jocović i Dragiša Đoković.

U "šutu na gol" najbolji je bio Ljubo Vukadinović iz Mojkovca, drugo mjesto pripalo je Radoju Međedoviću iz Nikšića a treće Gojku Vujanoviću sa Cetinja. Kod dama prva je bila Radmila Laković sa Cetinja, druga Josipa Kljajević iz Podgorice a treća Mileva Kontić iz Nikšića.

U "plojkanju" najbolji je bio Cetinjanin Gojko Vojinović, drugi njegov sugrađanin Vlado Perović a treći Vinko Šimurina iz Podgorice. Kod dama prva je bila Gorica Matić iz Podgorice, druga Mileva Šofranac sa Cetinja a treća Milica Novović iz Podgorice.

Zoran Jabučanin sa Cetinja je pobjednik u "pikadu", drugi je bio Zoran Taušan iz Podgorice a treći Branislav Ljesar sa Cetinja. Kod dama prva je Senka Jelić iz Andrijevice, druga Nada Radonjić iz Nikšića a treća Branka Drobnjak iz Nikšića.

– Ovo druženje obavezuje i daje odgovornost da definitivno moramo stati u budućem periodu iza ovakvih događaja, kako bi ih bilo sve više. Vi ste svojim životnim i radnim iskustvom utkali sebe u ovo društvo, u temelje države Crne Gore, dali obavezu svima nama i trasirali put koji ćemo mi prenijeti budućim pokoljenjima. Naša je obaveza da vaše starenje bude dostojanstveno – istakao je Maslovarić.

Svaki peti građanin penzioner

Dodao je da se svi sportski događaje planiraju u skladu sa sposobnostima starih.

– Većina naših sadržaja ima programe u kojima stariji mogu da participiraju. Opština Bijelo Polje daje veliki doprinos razvoju sporta i rekreacije, i trudi se da obuhvati što veći broj populacije stanovništva. Pozivam vas i sada, a i uvijek ste dobrodošli da se rekreirate i da živite u zdravom duhu – kazao je Maslovarić.

U ime Crnogoskog društva sportske rekreacije "Veterani", obratio se Garo Đurđevac prenoseći pozdrave predsjednika Gligorija Vojinovića.

– On je poželio da ovo bude jedno fino druženje, i povod da se steknu nova prijateljstva. Ko pobijedi, neka je srećno, ali bitno je učestvovati. Čestitam i osnivanje sportsko-rekreativnog društva "Treće doba" Bijelo Polje – istakao je Đurđevac.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. oktobar 2024 06:58