19/02/2024 u 16:02 h
Bojana Božović, Milena ČavićBojana Božović, Milena Čavić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Počela isplata uvećanih minimalnih penzija: Evo šta kažu penzioneri

Dvije penzionerke, obje korisnice minimalnih penzija, kreditno su zadužene. Kako navode, teško će rasporediti za mjesečne troškove ono što im ostane nakon odbijanja rate za kredit, međutim, saglasne su da ovo povećanje ipak nešto znači

Isplata minimalnih penzija u iznosu od 450 eura počela je danas, tim povodom pitali smo starije sugrađane za komentar, i naišli na različite odgovore - korisnici minimalne penzije jesu zadovoljni, kažu "bolje išta nego ništa", dok korisnici srazmjernih penzija smatraju da su oštećeni, ali vjeruju da će se u narednih par mjeseci to ispraviti.

Dvije penzionerke, obje korisnice minimalnih penzija, kreditno su zadužene. Kako navode, teško će rasporediti za mjesečne troškove ono što im ostane nakon odbijanja rate za kredit, međutim, saglasne su da ovo povećanje ipak nešto znači.

-  Zadovoljna sam na neki način, jer se dosad nije imalo od čega ni hljeb kupiti. Što se tiče toga kako ću je potrošiti.. ne umijem rasporediti jer ne znam šta bih prvo... razmišljaš, treba ovo, treba ono, kazala je jedna od njih.

S druge strane, da su ovom mjerom zanemareni i diskriminisani smatraju korisnici srazmjernih penzija. 

- Smatram da sam oštećen kao korisnik sazmjerne penzije, jer imam iz Hrvatske oko 150 eura i ovdje imam oko 311, ali ovdje imam 25 godina radnog staža. A ljudi koji imaju 12 godina, 11 do 15 godina radnog staža, oni imaju 450 eura. A ja što sam radio isto teške poslove fizički, kao mehaničar, znači imam 300 eura za 25 godina radnog staža. Tu bi nešto moralo da se uskladi, dobro, ne može to sad odmah, ali to će valjda za dva, tri mjesece da se riješi, jer ako ne bude mi ćemo dići neki štrajk, kazao je korisnik srazmjerne penzije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:06