/ - PROGRAM "OSNAžIVANJE JAVNIH SERVISA PODRšKE ZA STARIJE OSOBE"
26/03/2024 u 08:34 h
Marija GogićMarija Gogić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO/VIDEO) Počeo program osnaživanja korisnicima Doma starih

Radionicama podrške starijim osoboma, korisnicima JU Dom starih „Podgorica”, počeo je višemjesečni program njihovog osnaživanja koji realizuje Međunarodna asocijacija za ljudske vrijednosti (IAHV) uz podršku Evropske unije i UNDP.

- Rad sa korisnicima i zaposlenima u Domu starih sastoji se od pažljivo osmišljenih fizičkih i vježbi disanja, a koje poboljšavaju raspoloženje, podižu energiju, smiruju emocije, daju fokus na sadašnjost - saopštila je koordinatorka projekta Nataša Bojić.

 

- Program je osmišljen tako da stanare Doma upućuje jedne na druge, što dodatno doprinosi građenju odnosa povjerenja i podrške među njima, a važna komponenta je povezivanje sa zajednicom, kroz instruktore i volontere, prethodno obučene za program podrške - dodaje se u saopštenju.

image


 

- PROGRAM "OSNAžIVANJE JAVNIH SERVISA PODRšKE ZA STARIJE OSOBE"

Ekspertkinja IAHV Aleksandra Grujović, koja godinama radi različite programe podrške ranjivim grupama u Crnoj Gori, obučiće tokom marta lokalne instruktore i volontere, koji će nakon obuke nastaviti rad sa starijim osobama u Domu starih Podgorica.

Program traje do kraja avgusta i dio je projekta „Osnaživanje javnih servisa podrške za starije osobe“ koji realizuje NVO Međunarodna asocijacija za ljudske vrijednosti (IAHV), podržanog u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, koji finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u partnerstvu s 14 lokalnih samouprava, među kojima su Glavni grad Podgorica, Prijestonica Cetinje, Opština Zeta i Opština Danilovgrad, čineći klaster Središnji region.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 09:38