/ - FOTO: URA
06/03/2024 u 15:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović: 43. Vlada sa eko aktivistima pokrenula snažnu borbu protiv devastacije rijeka i šumarske mafije koja se mora nastaviti

Političke elite i ljudi u Crnoj Gori idu linijom manjeg otpora. To je stvar mentalitetske prirode. Ako hoćete glasove na sjeveru države, dozvolite ilegalnu sječu šuma. istakao je predsjednik Građanskog pokreta URA dr Dritan Abazović.

- Ako hoćete da imate veliku medijsku podršku, na vašoj strani određeni broj analitičara i dijela NVO sektora, onda dozvolite nelegalnu eksploataciju šljunka u koritu rijeke Morače - smatra Abazović.

On je bio jedan od panelista na Antikorupcijskom forumu - Zaštita životne sredine pod temom "Uloga nevladinog sektora u borbi protiv korupcije u oblasti zaštite životne sredine" koji se u Podgorici održava u organizaciji NVO Građanska alijansa i BIRN-a.

Abazović je u svom izlaganju naglasio da su u Crnoj Gori civilni sektor i građanski aktivisti po svijesti i savjesti često bili mnogo više na visini zadatka u odnosu na državne organe kada je u pitanju zaštita životne sredine i održivi razvoj.

- Nedostak jasnih urbanističkih pravila podstiče korupciju. Bez usvojenog Prostornog plana u Skupštini Crne Gore zemlja ne može da se razvija na pravi način -kazao je Abazović.

Govoreći o rezultatima rada 43. Vlade na čijem je čelu bio kada je u pitanju borba protiv "zelene" korupcije on je istakao izradu i usvajanje Prostornog plana, ocjenjujući ga kao najvažnijeg akta u državi nakon Ustava, ali i borba protiv devastacije korita rijeka širom Crne Gore, kao i borba protiv šumarske mafije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 06:56