/ - FOTO: SKRINšOT - FB
29/09/2023 u 13:01 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Abazović: Brod "Jadran" nije otet, on pripada nama

Na pitanje povodom formiranja nove Vlade, Abazović je kazao da URA nije odbila zvanični poziv za pregovore

Premijer Dritan Abazović je danas nakon suđenja pred Osnovnim sudom Ulcinj, na pitanje novinara kazao da brod Jadran nije otet i da on pripada Crnoj Gori.

- Niko ne može da ospori da je JNA učestvovala u napadu na Dubrovniku. Ja bi volio da se utvrdi odgovornost ljudi koji su oteli opremui koja nije naša. Sve se svodi na period kada je Crna Gora bila dio Savezne Republike Jugoslavio. Kada je riječ o brodu Jadran, on nije otet tada i on pripada Crnoj Gori- naglasio je Abazović.

Povodom događaja vezanog za Kosovo, Abazović je na pitanje novinara  kazao da je EU to okarakterisala kao teroristički akt i da su kosovski organi naveli da je njihova istraga još u toku.

Povodm Odluke Skupštine opštine Pljevlja da se crkveni praznik proglasi za Dan opštine, Abazović je kazao da  još nije stigla do Vlade.

-Vlada stoji na pozicijama građanske Crne Gore, apsolutno postoji respekt prema svim datumima koji označavaju vjerski važne datume. Najbolje bi bilo da se zadržavaju datumi koji su generalnog karaktera, a ne da se vežu za vjerske događaje. Respekt prema svima kojima je to slava, al neko može da ima drugi zahtjev u Rožajama, mislim da treba da jačamo građanski karakter - rekao je premijer.

Na pitanje povodom formiranja nove Vlade, Abazović je kazao da URA nije odbila zvanični poziv za pregovore.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 04:21