/ - FOOTO: VLADA CRNE GORE
24/05/2023 u 16:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović sa senatorima SAD: Crna Gora je pouzdana članica NATO-a i zasigurno prva naredna članica EU

Abazović je informisao američke senatore o aktuelnim prilikama u Crnoj Gori i osvrnuo se na rekordne rezultate u ekonomiji, sa posebnim naglaskom na aktivnosti Vlade Crne Gore na planu suzbijanja organizovanog kriminala i korupcije

Crna Gora je pouzdana članica NATO-a i kao takva zasigurno i prva naredna članica Evropske unije, zaključeno je na sastanku predsjednika Vlade u tehničkom mandatu Dritana Abazovića sa delegacijom američkih senatora koji borave u posjeti Crnoj Gori Krisom Marfijem i Gerijem Pitersom.

Kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, Abazović je informisao američke senatore o aktuelnim prilikama u Crnoj Gori i osvrnuo se na rekordne rezultate u ekonomiji, sa posebnim naglaskom na aktivnosti Vlade Crne Gore na planu suzbijanja organizovanog kriminala i korupcije.

- Iza svakog nacionalizma na Zapadnom Balkanu stoji korupcija. Zato smo pokazali odlučnost i volju da se suprostavimo korupciji na svim nivoima. U toj borbi nema povlašćenih - kazao je on.

Senatori Marfi i Piters su izrazili zadovoljstvo zbog posjete regionu, te istakli važnost posvećenosti Crne Gore vrijednostima Alijanse. Oni su pozdravili aktivnosti Vlade na planu modernizacije Vojske Crne Gore i iskazali opredjeljenost da u narednom periodu kroz aktivnosti SAD daju doprinos jačanju bilateralnih odnosa, posebno u oblasti odbrane i sajber bezbjednosti.

- Na sastanku je ocijenjeno da su odnosi Crne Gore i Sjedinjenih američkih država na viskom nivou, čemu značajno doprinosi članstvo u Sjevernoatlantskom savezu i brojne zajedničke aktivosti na planu očuvanja stabilnosti i prosperiteta Zapadnog Balkana - navodi se u saopštenju.

Crna Gora je pouzdana članica NATO-a i kao takva zasigurno i prva naredna članica Evropske unije, saglasni su sagovornici.

- Sastanku je prisustvovali ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke, rukovodilac Ministarstva odbrane, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Krsto Perović - zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 02:36