Dritan Abazović / - SCREENSHOT YT
08/07/2024 u 13:00 h
Blaženka GolubovićBlaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Abazović Markoviću: Pomoći tužiteljki da okonča predmet ubistva Duška Jovanovića

Predsjednik GP URA i poslanik Dritan Abazović pozvao je vrhovnog državnog tužioca Milorada Markovića da pomogne tužiteljki koja je preuzela predmet za koji je Crna Gora i te kako zainteresovana, a to je ubistvo Duška Jovanovića.

- Moj zahtjev je prema vama kao tužiocu, prema vama koji ste na čelu VDT-a i da pomognete aktuelnoj tužiteljki koja je počela da radi na tom predmetu. Da joj pružite svu neophodnu podršku. Da pošaljete, ako treba, još nekoga tužioca da bude uz nju, da kao podrška, naravno timski, pomogne da bi se taj slučaj riješio. Mi smo u ovom trenutku bliže neko ikada tome da riješimo - kazao je Abazović.

Kazao je da u Crnoj Gori postoje tri, četiri ili pet ljudi koji su entuzijasti i koji se ničega ne boje.

- Ne zbog pretjerane aktivnosti tužilaštva. Ja pohvaljujem tužiteljku koja je preuzela predmet, pohvaljujem njene napore, ona je saslušala i druga lica i zahtijevam od vas, kao poslanik koji smatra da je to najznačajniji slučaj koji stoji kao teg pravde Crne Gore, da pomognete sve što može da se uradi institucionalno da se do kraja završi istraga oko ubistva jovanovića - kazao je Abazović.

(UŽIVO) Marković: Tri tužioca uklonjena sa funkcije; Ibrahimović: Bošnjaci neće glasati za izvještaj SDT

– Da li je moguće identifikovati nalogodavce ubistva Duška Jovanovića. Jer je to “Pandorina kutija” organizovanog kriminala u Crnoj Gori, šverca cigareta koji se ovdje dešavao dvije ili tri decenije i koji je u jednom trenutku preješao ovaj narko-kartel o kome su pričali kolege koji se sprovodio kroz nekoliko klanova u Crnoj Gori. Tako da je to, čini mi se, jedno izuzetno važno pitanje, a mislim ako propustimo ovu šansu koja se sad sticajem okolnosti ukazala, ta će taj predmet zauvijek biti zaboravljen i da će mu činjeti ogromnu uslugu tim ljudima koji su ovih dva deset godina uspjeli vješto da se sakriju od zakona i da pobjegnu od onoga što je istina, zahvaljujući nesposobnosti policije, nesposobnosti tužilaštva i uz političku podršku koju su imali u ranijem period – kazao je Abazović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 04:27