dritan abazović / - DAN
16/11/2023 u 21:58 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović tvrdi da će PES prodati dio EPCG: Moraju nekako da upumpaju novac u budžet

Prodajom porodičnog srebra realizuju se neke političke ambicije, kazao je Abazović

Lider GP URA i bivši premijer Dritan Abazović rekao je večeras da su se potvrdile njegove izjave da će PES "prodati Elektropriredu, odnosno dio Elektroprivrede".

- Ministar je izašao i rekao da nema ništa protiv da se proda 10 ili 20 odsto, danas se povukao. To govori da će biti laka borba sa novom vlašću, izgleda da su u političkom smislu kukavice i brzo se povlače pred dijelom javnosti koji ih kritikuje- rekao je Abazović na TV Vijesti.

- Zašto su rekli 10 ili 20 odsto? Zato što znaju da veći paket ne bi mogao da prođe. Hoće da je prodaju? Zato što ne mogu da nađu novac, da bi implementirali svoj program i moraju da upumpaju novac u budžet - rekao je Abazović.

On je kazao da EPCG kao državna kompanija koja je likvidna može slobodno da podigne kredit u bilo kojoj banci, za projekte koji su joj zanimljivi.

- Ako ćemo da gradimo neki veliki energetski projekat, koji košta 200 miliona eura, ne treba da prodajemo akcije- kazao je on.

Smatra da nova vlast želi da upumpa pare u državni budžet, da bi taj novac mogli da koriste za potrošnju.

- Prodajom porodičnog srebra realizuju se neke političke ambicije. Isto je radio DPS kad je prodao A2A, 49 odsto, istu je imao logiku - upumpaće nam novac i doći će eksperti iz Italije  da nam pomognu da napravimo rekonstrukciju EPCG. Koja je razlika između toga što pričaju DPS i Mujović - upitao je Abazović. 

Abazović nije iznenađen sankcijama Davidoviću i Mićunoviću: To je tek početak

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 15:56