/ -FOTO: IVAN PETROVIć
29/03/2023 u 17:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović: Crna Gora doprinosi kolektivnoj bezbjednosti

Suočavajući se sa demokratskim izazovima, Crna Gora ostaje istinski posvećena evropskim integracijama, kazao je premijer

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je na Samitu za demokratiju da Crna Gora kao članica NATO nastavlja da doprinosi kolektivnoj bezbjednosti.

Abazović je naglasio da je Crna Gora ostvarila konkretne rezultate u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, kroz niz akcija policije i Specijalnog državnog tužilaštva.

Takođe, ukazao je da je nedavnim izborom sudija Ustavnog suda, poslata jasna poruka da je Crna Gora posvećena jačanju demokratskih institucija.

- Najvažniji zadatak je da osiguramo vladavinu prava obezbjeđivanjem jednakosti građana, izgradnjom jakih i efikasnijih institucija, borbom protiv korupcije i organizovanog kriminala, snaženjem nezavisnosti pravosuđa, unapređenjem položaja pripadnika manjina i podrškom slobodnim i nezavisnim medijima. Crna Gora kao članica NATO nastavlja da doprinosi kolektivnoj bezbjednosti. Jednako tako, suočavajući se sa demokratskim izazovima, ostaje istinski posvećena evropskim integracijama - ostvarenju vanjskopolitičkog prioriteta - zaključio je premijer.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 02:16