Дритан Абазовић / - Влада ЦГ
09/06/2022 u 20:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Абазовић за CNN: Проруске снаге у Црној Гори постоје, али више немају снагу

У дијелу интервјуа који се тицао санкција против Русије и како могу утицати на црногорску економију, премијер је поручио да демократски принципи немају цијену

Предсједник црногорске владе Дритан Абазовић каже да Црна Гора покушава да допринесе успостављању мира у Украјини, подржавајући НАТО савезнике и снажно се противећи руској агресији.

Он је у вечерашњем интервјуу за CNN, који је дао свјетски познатој новинарки Кристијан Амампур казао да је Црна Гора учинила много за украјински народ и примила више од 10.000 избјеглица, и поручио да ће наставити да пружа помоћ у складу са могућностима.

Говорећи о Црној Гори Абазовић је рекао да проруске снаге постоје и даље, али немају некадашњу снагу,.

У дијелу интервјуа који се тицао санкција против Русије и како могу утицати на црногорску економију, поручио је да демократски принципи немају цијену.

- Срамота је за човјечанство што свједочимо једној таквој агресији - рекао је Абазовић.

Абазовић је рекао да Црна Гора, која је и сама била свједок негативног руског утицаја на својој територији у протеклом периоду, разумије како се грађани Украјине данас осјећају.

Рекао је да је Црна Гора добар примјер како доћи до независности, чланства у НАТО и бити на путу ка Европској унији, а истовремено одржати стабилност у друштву.

Истакао је да је Црној Гори неопходнаинклузија различитих етничких група, указавши да тако нешто постоји у актуелној Влади, чији чланови, како је казао, имају различита виђења тога како држава треба да се развија, али да треба заједно радити како би се дошло до тог циља.

На констатацију да је црногорска економија била високо зависна од туриста из Украјине, Русије и Бјелорусије, Абазовић је рекао да је актуелна криза тешко пала свакој држави.

Навео је да је 20 одсто туриста раније долазило из Русије и Украјине, а да ове године то неће бити случај, посебно када су у питању туристи из Русије, због увођења санкција.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 17:08