Abazović u Ženevi / RADE KOPRIVICA - RADE KOPRIVICA
08/10/2022 u 16:07 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazoviću dodijeljen počasni doktorat na univerzitetu u Ženevi

Tokom predavanja premijer Abazović je govorio o političkim prilikama u Crnoj Gori i na Zapadnom Balkanu, bezbjednosnoj situaciji u Evropi nakon invazije Ruske Federacije na Ukrajinu

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović održao je danas četvoročasovno predavanje na prestižnom UMEF Univerzitetu u Ženevi. Nakon predavanja, premijeru Abazoviću dodijeljen je počasni doktorat pomenutog univerziteta za liderstvo i doprinos vladavini prava, promociji mira i stabilnosti u regionu, saopšteno je Kabineta premijera.

- Tokom predavanja premijer Abazović je govorio o političkim prilikama u Crnoj Gori i na Zapadnom Balkanu, bezbjednosnoj situaciji u Evropi nakon invazije Ruske Federacije na Ukrajinu, ali i o svojoj novoj knjizi "Kritika globalne etike", koja tretira pitanja globalizacije, deglobalizacije i modela etiziranja globalnog društva, navodi se u saopštenju.

Na Fakultetu političkih nauka švajcarskog UMEF Univerziteta uspostavljen je master program međunarodnih odnosa i globalne politike za buduće političke, ekonomske lidere, koji podrazumijeva sučeljavanje teorijskih koncepata i dijalog sa istaknutim međunarodnim zvaničnicima. Osnov programa, prema riječima UMEF Univerziteta, predstavlja doprinos lidera, zvaničnika i akademika koji sa polaznicima dijele inovativnu viziju, znanje i višegodišnje iskustvo. Tako je juče na ovom univerzitetu predavanje imao aktuelni predsjednik Austrije Aleksander Van der Belen.

Sjedište švajcarskog UMEF Univerziteta nalazi se u zamku koji je napravljen 1427. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 00:09