Са једне од ранијих сједница / - IVAN PETROVIC-IPE
29/11/2021 u 10:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Административни одбор: Опозиција тражи избор предсједника ДИК-а

Мора се заказати наставак те сjеднице коjа jе раниjе прекинута. Технички не постоjи могућност, казао је предсједник одбора, Милун Зоговић

Избор предсjедника Државне изборне комисиjе је важно питање за грађане, jавност, па и посланике, саопштили су посланици опозиције на сједници Аднинистративног одбора.

Посланик ДПС-а Далиборка Пеjовић истакла је да је то огроман проблем.

– Вjероватно ће дио затвореника морати да обави гласање на своjим бирачким мjестима у општинама. То ствара огроман проблем. Да ли jе неко радио процjену, има ли могућности да се то изведе, има ли безбjедоносних ризика? Шта jош треба да се деси да бисмо ту причу довели до краjа и изабрали предсjедника ДИК-а? Сви то очекуjу грађани, jавности, посланици – казала jе Пејовић.

Питала jе и шта се десило са захтjевом за скидање иминутета министарке одбране Оливере Ињац, коjи jе заведен приjе мjесец и по дана.

Посланик СДП Рашко Коњевић казао jе да сматра да се, кад jе у питању избор ДИК-а, дешава политички неспоразум између Демократске Црне Горе и Демократског фронта.

– Jер свако има свог кандидата. То ниjе нешто што jе политички непознато, али ова врста девастиранjа рада парламента jе нешто што утиче на изборни процес. Имамо 5. децембра три локална изборна циклуса, а то што нема предсjедника ДИК-а угрожава таj процес. Не видим ниjедан разлог да се данас о томе не изjаснимо на одбору, а пленум jе у току – казао jе Коњевић.

Посланик Демократа Владимир Мартиновић одговорио jе Коњевићу да ниjе добро информисан.

– Демократе апсолутно ниjесу ни проблем ни препрека. Што се тиче одговорности предсjедника Скупштине Алекса Бечића нема jе. Немоjте се сjекирати у вези са тим коjу ће и какву одговорност подниjети. Понављам, дали сте дезинформациjу. Разумиjем ваше политичке трикове, па нећу улазити у то – поручио jе Мартиновић.

Коњевић jе одговорио да ипак jесте до предсjедника парламента.

– Коjи треба да нас упозори да процедуру завршимо. Добиjамо озбиљне критике од ОЕБС-а, а свjесни смо као политичари да доводимо у опасност изборни процес у три општине – казао jе Коњевић.

Мартиновић jе одговорио да Демократе имаjу и став и цензус.

Предсjедник Административног одбора Милун Зоговић  казао jе да не постоjи могућност да се на дневни ред данашње сjеднице уврсти и тачка у вези са избором предсjедника ДИК-а.

– Мора се заказати наставак те сjеднице коjа jе раниjе прекинута. Технички не постоjи могућност – поручио jе Зоговић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:10